Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков Кадър: NOVA
Кирил Петков Кадър: NOVA

Движението не било част от сглобката, според лидера на "Продължаваме промяната"

Според него имаме шанс да влезем в Шенген през декември

30 години службите не са реформирани. Ще намерим консенсус реалната реформа да се случи, това е един от приоритети. Това увери лидерът на ПП Кирил Петков по Нова тв.  "Това, което стана миналата седмица, ми даде възможност да мисля, че с огромни трудности, успяваме да отстояваме нашите приоритети", добави той, имайки предвид гласуваното антикорупционно законодателство.  

Той обясни, че при гласуването на антикорупционната комисия били премахнали голямата част от конфликта на интереси. Петков припомни, че ще има "една независима комисия, която ще оценява всеки кандидат". Става дума за номинационната комисия, в която влизат представители на няколко институции, включително ВКС.

"И на базата на тази оценка от външни експерти и неправителствения сектор ще се избират най-добрите", убеден е Петков.

Според него политическото говорене нямало значение. "Постигаме общите приоритети сравнително успешно. Но когато покажем повече добри резултати, че не сме предали приоритетите, стабилността става все по-добра с всеки добър резултат", убеден е той. 

"Имаме крайна точка - върховенството на закона, следващата голяма стъпка е върховенството на закона", припомни лидерът на ПП. Според него с промените в конституцията, в съдебната власт  и прокуратурата ще стане така, че независимо кой управлява политиката няма да има такова голямо значение. 

"Това, което виждаме като заявка от ДПС е, че те подкрепят тези реформи. Те не са част от сглобката. Докато подкрепят нашите приоритети, не можем да се сърдим на техния пиар", смята Петков. 

За съжаление, така е направена нормативната реформа, че когато се искат 160 депутати, трябва да има 160 депутати, обясни лидерът на ПП.

Според него "Възраждане" и ИТН били абсолютно деструктивни. 

Той припомни, че има ясна уговорка, че смяната на всеки министър ще става след разговори на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. 

Според него с приемането на антикорупционния закон шансът ни с Нидерландия за Шенген се увеличил. Ще се борим да влезем в Шенген през декември, съобщи Петков.