Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Дивеков от времето, когато върнал намерения портфейл.
Стефан Дивеков от времето, когато върнал намерения портфейл.

  • Съселяни описват ловеца от Черногорово като кротък, преди време намерил портфейл на сираче с 1250 евро и го върнал
  • Оплаквал се, че го тормозят

71-годишният ловец Стефан Дивеков-Хищника от село Черногорово отстреля втората си съпруга и дъщеря си от първия брак, а след това сложи край на живота си във вторник сутринта. От доста време той се оплаквал на съселяните си, че най-близките му го тормозят и вече не издържа.

Банален битов скандал е станал повод за кървавата трагедия в селото, посочиха от прокуратурата в Пазарджик. Всички разпитани свидетели го описали като добър и кротък човек. От много години бил ловец. Не пропускал да се върне от гората с хищник и заради това местните го наричат така.

Стефан Хищника живеел в къщата си с втората си съпруга Невена. На гости им била и дъщеря му от първия брак Милка, която трябвало скоро да се върне в Германия, където работи от няколко години. За пореден път между жените и Стефан избухнал скандал. Наложило се да повикат и друга дъщеря от първия му брак. Тя пристигнала пред къщата с мъжа си.

“Махай се оттук”, казал Стефан на зет си, започнал да псува и влязъл в къщата.

“Беше като обезумял. Пиехме кафе в отсрещното барче, когато видяхме, че спря кола пред къщата на Дивекови и от нея излезе една от дъщерите му от първия брак и мъжът ѝ. Нещо поговориха и Стефан кресна на мъжа да си тръгват. След това чухме два изстрела. Съседка отиде да види какво става, дойде разтреперана при мъжете в кафенето и им каза, че Хищника е застрелял дъщеря си”, разказа пред “24 часа” жена от селото.

След това хората отвън чули още два изстрела.

Изплашеният зет на Стефан Дивеков се обадил на 112. Пристигналите полицаи намерили три трупа в къщата. Оказало се, че ловецът първо застрелял жена си с два куршума в тялото. После натиснал още два пъти спусъка срещу дъщеря си. След това насочил дулото на оръжието към главата си и се самоубил. По непотвърдена информация между тримата е възникнал семеен скандал и най-вероятно дъщерята е заела страната на втората му жена, което е вбесило бащата.

Стефан Дивеков има две ловни пушки и пистолет, както и разрешително за оръжията, посочиха от полицията.

“От време на време си пийваше, но не е конфликтен”, недоумява съседка.

“Много ме тормозят Невена и Милка”, оплаквал се Стефан и на по-големите си дъщери. На 5 август т.г. празнували юбилей на една от тях. Тогава той казал полушеговито, че домашните му много го ядосват.

“Тази събота трябваше да карат Милка на летището, за да пътува за Германия”, споделя Иванка Б. Тя също подозира, че дъщерята го е предизвикала с нещо и затова той е вдигнал мерника. Иванка разказа, че Милка е имала и по-малка сестра, която е починала на 12-годишна възраст от тумор в главата.

“Беше кротък и услужлив човек”, коментира пред “24 часа” кметът на село Черногорово Димитър Вринчев. Той припомни, че преди време Стефан Дивеков намери портфейл с пари, който бил на сираче, и го предал в кметството.

“Бях повече от възхитен от добротата на този човек!”, с искрено уважение коментира Вринчев. Дивеков дори не го отворил. Заедно преброили парите. Имало 1250 евро и 135 лева.