Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп Снимка: Twitter/@PopBase
Доналд Тръмп Снимка: Twitter/@PopBase

Бившият президент Доналд Тръмп заяви, че не е уважил мнението на адвокатите и членовете на кампанията си, които са му казали, че е загубил президентските избори през 2020 г., и че решението да повярва в теорията, че изборите са били фалшифицирани, е негово.

"Наемаш ги, никога не си ги виждал тези хора, получаваш препоръка, те се оказват RINO (републиканци само по име) или се оказват не толкова добри. В много случаи не съм ги уважавал", каза Тръмп. "Но уважавах други. Уважавах много други, които казваха, че изборите са били фалшифицирани", каза Тръмп по време на интервю за предаването "Среща с пресата" по Ен Би Си, когато беше попитан защо е решил да игнорира адвокатите и съветниците си, които са му казали, че е загубил изборите през 2020 г. от Джо Байдън.

Срещу Тръмп, настоящ фаворит в първичните избори за президент, са повдигнати обвинения, свързани с усилията му да отмени резултатите от изборите през 2020 г. Във федералното дело срещу него прокурорите се позовават на факта, че адвокатите на Тръмп многократно са му казвали, че е загубил изборите. Кампанията на Тръмп загуби десетки съдебни дела, опитващи се да оспорят поражението му през 2020 г. в седмиците след изборите, като необоснованите им конспиративни теории бяха отхвърлени, пише БГНЕС

Когато беше притиснат за това как е стигнал до заключението, че изборите са били фалшифицирани, Тръмп заяви, че това е негово собствено решение.

"Обадихте се на някои от външните си адвокати - казахте, че има безумни теории. Защо ги слушахте? Защото ви казваха точно това, което искахте да чуете?", попита водещата Кристен Уелкър.

"Знаете ли кого слушам? Себе си. Аз видях какво се случи", отвърна Тръмп.