Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: Фейсбук/Blagoevgrad News Agency
КАДЪР: Фейсбук/Blagoevgrad News Agency

Лелка в детска градина в Благоевград бе освободена от работа заради разпространен клип в социалните мрежи как дърпа и удря дете. Видеото с упражненото насилие върху 3-годишно момченце е заснето от Марио Борисов, а случаят е станал в двора на Детска градина "Щастливо детство" в кв. "Еленово".

Помощник-възпитателката влачи момченце, раздрусва го на пейка пред оградата, после го удря няколко пъти по лицето. Борисов е подал сигнал и в полицията и днес униформени са пристигнали на място, за да проучат случая.

"По време на инцидента директорката е била в отпуск, но веднага се е върнала на работа.  Служителката от клипа още тази сутрин е освободена от работа. Назначих комисия, която да провери всичко около инцидента. Децата са нашето най-голямо богатство и когато човек е поел отговорност да работи с тях, а не може да се справи, по-добре да не отиде на работа", коментира кметът Илко Стоянов. Той поднесе и извинения към родителите на детето.

Причината за избухването на лелката била, че момченцето искало да отиде при кака си, която е в по-горна група на същата детска градина и си играела на друго място в двора. Учителката пък по същото време отишла точно при каката, за да я вземе и доведе при по-малкото й братче.

"Лелката е дългогодишен служител и досега не е имало никакви оплаквания срещу нея. И не само - въобще не е имало сигнали за други инциденти в детската градина. Не може да говорим за системност, а за изпускане на нервите, което се случва за първи път, но трябва да бъде наказано такова поведение", допълни Стоянов. Каза, че отделно от проверката на общината, полицията и прокуратурата правят свои проверки.

Следобед е организирана родителска среща, на която ще се обсъди случая и мерките, които са предприети.