Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефът на пловдивската полиция Георги Чергов и началникът на Планинската спасителна служба Георги Стамов.
Шефът на пловдивската полиция Георги Чергов и началникът на Планинската спасителна служба Георги Стамов.

"Пристигна информация, че мъж и жена са тръгнали от Карлово през хижа “Равнец” за връх Ботев около 16,55 ч. в неделя. Незабавно бяха предприети издирвателни действия от 5 отряда - Карлово, Пловдив, Сопот, Троян и Калофер, с обща численост 30 души при много тежки метеорологични условия. Валеше дъжд, духаше вятър и на моменти имаше много малка видимост."

Това каза началникът на Планинската спасителна служба в Пловдив Георги Стамов. Сигналът обаче се оказал фалшив, а като подател се издирва 25-годишен пастир от Карлово. Търсенето на "изчезналите" е прекратено на 5 септември. Екипите проверили целия район, но не открили следа от бедстващите.

“Цялата история е пошла - някой си прави груба шега с планинската служба”, каза Стамов.

Според директора на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов сигналът е подал мъж, който твърдял, че съпругата му си е счупила крака и са се изгубили в Балкана. Информацията била подадена до Планинската спасителна служба и Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Веднага започнало издирване на двамата, а полицията проверявала самоличността им.

“Установено е, че посочената 45-годишна жена живее в Ямбол. Осъществен е контакт с нея, но тя заявила, че си е вкъщи, а не в Балкана”, каза Чергов. Справка с мобилните оператори показала кой е собственикът на сим картата, от която е подаден сигналът. Ползва я пастир, който работи в Стара планина. В момента полицията издирва местонахождението му, за да бъде заведен в районното управление в Карлово, разпитан и привлечен към наказателна отговорност.

Прокуратурата е уведомена за случилото се. Ако бъде признат за виновен, пастира го заплашват 2 години затвор.