Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нургюл Салимова по време на финала на световната купа по шахмат в Баку. СНИМКА: FIDE
Нургюл Салимова по време на финала на световната купа по шахмат в Баку. СНИМКА: FIDE

Лесно е да плюеш журналистите, но без тях ще останеш идиот

Една българска роза - Нургюл, превзе световния шахмат. За специалистите това е очаквано. Още от дете тя показваше невероятни данни. Просто малко се забави. Пък и не беше много красиво да ги подпука най-добрите още като тийнейджър.

Пробивът на Нургюл обаче изкара дебилите във фейсбук. И то агресивни идиоти. За съжаление, сред тях имаше дори спортни хора и легенди, шефове на федерации, менте журналисти, наричащи себе си разследващи, ексклузивни медии, които съществуват единствено и само в социалните мрежи.

И се започна.

Първо розата

стана световен

шампион

После май взе световна купа или пък нещо друго. В дебилните им мозъци се развихри такъв хаос, че и Господ не може да го разплете.

Всички постове на тези “радетели” на истината започваха по един и същ начин - как скапаните български жуналисти не отразявали феноменалния успех. Защото били мисирки, платени, сребролюбци.

Само един кратък преглед на специализираните и истински сайтове показва, че всеки един мач на Нургюл е отразен. Къде повече, къде - по-малко. Но винаги точно. С резултат, със следващ съперник и прочее. Дебилът фейсбук журналист обаче си остава чукча. Той е писател, не е читател. Нищо, че през живота си не е виждал шахматна дъска. Тази скапана държава, тези платени журналисти. Сега ще им натрием носа завинаги. Защото аз знам.

Знаеш, ама разпространяваш фалшиви новини. И народът цъка, преглъща и лайква. Така се раждат инфлуенсърите все пак. На вълната на хейта. Отдавна забравихме да се радваме на хубавото ей така, че е хубаво. Трябва да оплюем някого, за да хване дикиш. Да се почувстваме велики и уникални със своята си истина.

На 6 юли, далеч преди началото на световната купа, “24 часа” публикува информация, че от ФИДЕ и европейския съюз по шах са определили

служебно

ръководство

на родната

федерация

заради

непрекъснатите

скандали

Те стартираха още преди години, когато се оказа, че едни 600 000 лева държавни пари са били прибрани от старата федерация за “организирането” на европейски купи, които така и не били в календара. Водиха се дела, спортното министерство спечели всичките. Включително и за връщането на парите. Но това е друга история.

Новината за служебното правителство в шаха има 2680 прочитания!

Точно толкова хора са се интересували от този спорт, преди да се появи Нургюл!

Под 3000 прочитания. Но сега за всичко са виновни журналистите. Мисирките и прочее. Затова тя е и сама в Баку. Да се порадваме поне на факта, че има някакво служебно ръководство и тя е там. Защото имаше времена, когато на българските шахматисти им бе забранено да се състезават за родината си. Заради поредния хаос във федерацията. Ама и това не го знаехте, скъпи “разследващи журналисти”.

Точно за това са истинските медии, които въпреки наплива на фейсбукарите се опитват да информират за новините такива, каквито са. В тях ще намерите истинския резултат, истинското състезание, всичко.

Защото, ако ги нямаше истинските журналисти, които знаят за какво става въпрос,

просто ще си останеш идиот

И фен на различни фалшиви новини.

Спомням си как преди няколко месеца такива псевдожурналисти и сензационни страници във фейсбук умориха Ален Делон. Някои дори имаха “топинформацията”, че е поискал евтаназия. И заваляха траурни ленти, последно сбогом и прочее. Между другото, силно се надявам, че на 8 ноември ще отпразнува своята 88-годишнина.

Спомняте ли си колко пъти умря Михаел Шумахер преди 10 години, когато падна на ски? Поне двайсетина. И пак жалейки, шервания, силни думи. Е, и той още е жив.

Наистина съжалявам, че правя паралел с двамата, но ситуацията с Нургюл е почти същата. Трябва да си идиот, че да се обявиш за инстанция на истината и да не знаеш все пак в какво състезание участва Нургюл. Но жалкото е за тези, които уж си вадят хляба със спорт, че се хванаха на фейка. Отдавна наричащи себе си фактори в родния спорт.

В крайна сметка самото участие на Нургюл на световната купа е успех бе, специалистите! Разберете го. Колкото и трудно да ви влиза в главите.