Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Георгиев
Георги Георгиев

Петорната съдебномедицинска експертиза, направена на момичето в Пловдив, е от 150 страници

Районна прокуратура-Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Георгиев и ще му повдигне нови обвинения по случая с Дебора, съобщават от държавното обвинение.

Петорната съдебномедицинска експертиза, назначена от прокуратурата, бе извършена в Пловдив, след като съдебните лекари от Стара Загора си направиха отвод. Тя съдържа 150 страници с констатациите на медиците за нанесените на момичето травми, научи "24 часа".

След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителeн разпит на пострадалата Дебора Михайлова писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо 26-годишния Георги Георгиев и предстои да му повдигнат нови обвинения. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Новите квалификации са за извършени три престъпления - за принуда, за нанасяне на телесна повреда по особено мъчителен начин и за закана за убийство, допълват от прокуратурата.

Първото обвинение срещу Георги Георгиев, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора в стая в апартамент е принудил Дебора Михайлова да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата й и употребил сила - удар с юмрук.

Второто обвинение срещу него е, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство спрямо Дебора Михайлова.

"Ще се опитаме да предявим новите обвинения да средата на седмицата. Ако защитниците на мъжа продължават да не могат да присъстват, ще му назначим служебен защитник, за да не бавим процедурата", категорична бе районния прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.