Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Народното събрание
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Народното събрание СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Най-лесно е да критикуваш без да предлагаш решение, но това не те прави по-интелигентен

Една интимна връзка взриви България. Рукна една мисъл, та не спре. Точно както бе с реакторите, войната с Русия, футболното първенство, полета до Луната и други важни теми.

Голям смях падна с тази дефиниция. То не бяха мемета, то не бяха декларации, то не бяха предложения - за регистър, за министерство, за какво ли не.

Никой специалист, който се изреди в телевизиите да се подиграва с поправките в закона, така и не отвори дума за някаква алтернатива. Нали бяха поканени като уж най-интелигентните? Че могат да намерят изход от всякаква ситуация.

Но е много по-лесно да си седиш на диванчето и да даваш акъл. Това се превърна във втори национален спорт след хейтенето. И набързо сгънахме всякаква конкуренция.

Да се съгласим, че дефиницията на интимната връзка е лоша. След като за нея няма предложена дефиниция, значи единственият изход е да си остане сегашното положение. Да се гънем и стенем и тези, които бият, да си гледат кефа.

Да, неправилно е да се определя срок. И една минута домашно насилие е достатъчна. И една минута насилие на пътя е достатъчна. Една минута насилие във всяка една област на живота е достатъчна.

Но това не ви прави по-интелигентни или умни от тези, които определиха срока.

Ако сте против това, означава, че дори и след 60 дни може да си биете жените. Явно това е голямата цел на мероприятието. Това е същото, когато се правиш на мъж по магистралата в България, а щом минеш границата, ставаш най-примерният шофьор.

Но в крайна сметка за всичко си е виновна държавата. Защото Вежди Рашидов може да не се изказа правилно и заслужи вълната от недоволство, но за едно е прав - и в момента има закони, които никой не спазва.

Просто за полиция, прокуратура и прочее някакво си домашно насилие е под тяхното величие. Те имат много работа. Като например да викат на разпит участници в “София прайд” по донос на БСП. Какво тук значат някакви си нарези с ножче, обръсната глава и прочее? Важното е да се действа светкавично по сигналите на другарката Нинова. За съжаление обаче, вече сме в ХХI век, другари.