Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И.ф.Окръжен прокурор на Благоевград Евгения Стоянова, директорът на ОДМВР Георги Кандев и наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова. СНИМКА: Тони Маскръчка
И.ф.Окръжен прокурор на Благоевград Евгения Стоянова, директорът на ОДМВР Георги Кандев и наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова. СНИМКА: Тони Маскръчка

39-годишният Васил Василев, който бе убит с нож на улица в Гоце Делчев в сряда около 2 ч., и единият от обвиняемите за убийството му са с богати криминални досиета. За жестокото престъпление са арестувани 21-годишната Виктория А. от Г. Делчев и приятелят й 37-годишният Николай С. от Божурище.

Днес Окръжният съд в Благоевград ще гледа искането на прокуратурата за постоянна мярка "задържане под стража".

Преди време Виктория била приятелка на Васил, но се разделили, а той продължавал да й досажда, като й пишел съобщения. Тя се оплакала на сегашния си приятел и двамата решили да се разправят. Момичето си уговорило среща с Васил през нощна на улицата, а когато Васил пристигнал с тротинетката си, двамата го нападнали. Николай го намушкал с нож в сънната артерия. После двамата обвиняеми за убийството се прибрали в дома на бабата на момичето в Гоце Делчев и скрили ножа. В 4 часа сутринта се качили на първия автобус от Г. Делчев за София. През това време благоевградските полицаи уведомили столичните си колеги, рейсът бил спрян в столицата и от него свалени извършителите на тежкото престъпление, обясни прокурор Аспарухова. Виктория живеела с Николай в Божурище, но пристигнали в Гоце Делчев 2-3 дни преди да извършат престъплението.

Убитият Васил, който е употребявал наркотици, е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, кражби на коли. Има 15 присъди - 14 от които са от Районен съд - Гоце Делчев и една от Окръжния съд в Благоевград.

Има 11 ефективни присъди, за последно е лежал в затвора в Бобов дол през 2019 г., обясни директорът на ОДМВР Георги Кандев.

 Николай С. също е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, нанасяне на средна телесна повреда. Има 8 полицейски регистрации в Несебър, Трявна, Приморско и няколко РУ в София. Има 6 присъди и през 2007 г. е лежал в затвора в Бургас. 

Виктория е позната на криминалистите като лице, което употребява наркотици, задържана е само веднъж в полицията преди 3 г.

"Взети са кръвни проби на двамата обвиняеми за изследване за наличие на алкохол и наркотици. Има данни, че в момента на извършване на престъплението са били употребили наркотици", каза прокурор Аспарухова.

Двамата обвиняеми в разговор с полицаи са споделили за механизма на извършване на престъплението и са си признали, но в качеството си на обвиняеми такова самопризнание не са направили, уточни прокурор Аспарухова.