Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.
Снимка: Ваньо Стоилов
Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Снимка: Ваньо Стоилов

Районна прокуратура - Стара Загора се самосезира по публикации в медии с твърдения за упражнено насилие над жени в града. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на ОД на МВР - Стара Загора, съобщават от Административната прокуратура в Пловдив.

От свои източници "24 часа" научи, че повод за проверката е публикация в сайт, където жена, бивша "Мис Стара Загора", твърди, че да се унижават момичета, било практика в града поне от 2015 т. насам. От МВР обаче казаха, че поне от началото на тази година не са имали подобни сигнали, с изключение на случая с Дебора.

"Сюжетната линия от 2015 г. насам не се е променила - голи снимки, остригване, побой, а след това даже и публично линчуване. Този проблем не е инцидентен случай в Стара Загора. Голи снимки се разпространяват на момичета. Въпросното момче е един от най-големите колекционери на голи момичета в Стара Загора", твърди в ТикТок видео Мис Стара Загора 2018 Божидара Овчарова

Божидара Овчарова КАДЪР: ТикТок
Божидара Овчарова КАДЪР: ТикТок

Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и по отношение на кого. В тази връзка ще бъде изискана справка от ОД на МВР – Стара Загора за това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. до сега. 

Ще се изиска и справка от органите на полицията, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в град Стара Загора с работно време след 23 часа и дали са констатирани нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и в тази връзка дали са били сигнализирани Инспекция по труда, НАП или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове.