Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Стоян Петров, който първи приел момичето в Спешната отделение на Университетската болница в Стара Загора.
Снимка: Ваньо Стоилов
Д-р Стоян Петров, който първи приел момичето в Спешната отделение на Университетската болница в Стара Загора. Снимка: Ваньо Стоилов

Тя била дезориентирана и само питала: "Аз нали няма да умра"

"Не съм виждал такова нещо в живота си. Човекът, който е направил това е садист, психопат", това коментира пред медиите д-р Стоян Петров, който първи приел момичето, нарязано с макетно ножче от бившия си приятел Георги. Ортопед-травматологът бил дежурен в спешното приемно отделение на Университетската болница в Стара Загора, в кабинета по травматология, когато докарали там момичето.

Преди това то било нападнато и малтретирано в дома си, като нападателят използвал момент, когато то било само вкъщи. По-късно казало, че още с влизането си мъжът, който бил маскиран с шапка и ръкавици, я ударил по главата и после нищо не помнела. Когато се свестила, цялата в кръв, била вече сама, тръгнала да търси помощ от съседите си. На етажа не открила никого, откликнала жена на 62 години от долния етаж, която позвънила на тел. 112, за да дойдат линейка и полиция.

"Видях рани с дълбочина около 2 сантиметра, два сантиметра и половина, с дължина около 15 сантиметра. Бяха успоредни. Не съм ги броил. (След това съдебният лекар в експертизата си ще уточни, че били 21, а шевовете, с които са зашити - 400). Трябваше да ги обработя, да ги зашием. Отне ми три часа - 10 минути шиех, после малко почивка и за двама ни, и пак така. Освен тези наранявания, беше ударена и в окото, не мога да си спомня в кое точно. Беше и с травма на носа, вероятно счупен нос. Имаше рани и на двете гърди.

Беше дезориентирана, през цялото време ни питаше "аз нали няма да умра", опитвахме се да я успокоим. Колегата от неврохирургията каза, че на база на състоянието й, вероятно е получила сътресение на мозъка и затова беше беше настанена за по-нататъшно лечение Клиниката по неврохирургия. Видял съм какво ли не, но такова нещо ... Не искам да си спомням, даже бях забранил на сестрите да говорят за това, и да снимат", завършва разказа си медикът, който във вторник беше за първи ден на работа след отпуск.