Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Черепеников КАДЪР: Туитър/@maria_drutska
Антон Черепеников КАДЪР: Туитър/@maria_drutska

На 40-годишна възраст е починал собственикът на руския "ИКС Холдинг" Антон Черепеников. Това съобщиха от компанията в своя канал в "Телеграм".

"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 22 юли, събота, на възраст 40 години почина собственикът на "ИКС Холдинг", известният предприемач в областта на технологиите Антон Черепеников", е официалното съобщение.

Причина за смъртта не се съобщават.

Холдингът се появи през 2018 г. и обедини три групи компании: "Цитадела", която работеше в сферата на информационната безопасност и системата от тенически средства за обезпечаване на функциите за оперативно-разследващи мероприятия, "Форпост", специализирана в решението на въпроси, свързани със системната интеграция и цифровата трансформация на големи предприятия, и "Криптонит", инвестиционен посредник. 

Черепеников бе едноличен собственик на капитала.

Бизнесменът бе известен с прякора SNEG1 в света на киберспортовете. Неговата фирма "Цитадела" разработи специален софтуер за "Роспромнадзор" с който е можело да се следят почти всички потребители на интернет в Русия. "Роспромнадзор" е една от бухалките на Владимир Путин срещу враговете му.