Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО БОРИСОВ
БОЙКО БОРИСОВ

В България всяко изказване, ако не започне с Бойко Борисов, ако не се обърнат към него, не е казано нищо, ядоса се лидерът на ГЕРБ

Вие дадохте ли проби за вашите деца - така Бойко Борисов реагира на въпрос защо е отказал да даде ДНК проба по казуса "Барселонагейт".

"Я престанете, писна ми да се занимавам с такива неща", гневен бе лидерът на ГЕРБ.

"За последните 2-3 седмици за пореден път някой, който иска да прави партия се занимава с Бойко Борисов, дори нарушавайки служебните си ангажименти. Всичко това бе, за да се направят основите за политическа партия", обясни си той активността на Иван Гешев малко преди да бъде отстранен като главен прокурор.

"Той не закачи нито веднъж ДПС само каза, че леко се е разочаровал. Нито БСП, нито "Има такъв народ", нито Корнелия Нинова, нито никой, за да покаже на коя част на политическата сцена ще застане", каза Борисов. Той атакува журналистите, че не са питали колко дела са "на трупчета" през последните 2 г. Години наред не съм имал имунитет, а когато някой реши да си прави партия. Няма да си харча енергията да се обяснявам всеки ден. Гешев тръгна да си прави партия и реши да дискредитира мен и Кирил Петков, защото му пречим да си прави проект", смята лидерът на ГЕРБ.

 Той посочи, че не е избирал и. д. главния прокурор Борислав Сарафов. Последно го бил чувал по "Костинброд" като го разпитвали.

"Не съм свалял Гешев, не познавам никой в прокурорската квота, нито в избора на Сарафов. Нито на неговата заместничка, която до вчера бе зам.-министър на правосъдието - зам. главен прокурор. И нея не я познавам", подчерта Борисов.  По адрес на обвиненията от Атанас Атанасов от ДСБ, че Борисов и ДПС са избрали Сарафов, лидерът на ГЕРБ каза: "Той има право да си говори". 

Борисов коментира и заяждането от независимия депутат Радостин Василев, който по-рано го нарече "Зайко Байко".

"Привлича вниманието, защото е незначителен. В България всяко изказване, ако не започне с Бойко Борисов, ако не се обърнат към него, не е казано нищо. 2 г. нас ни няма в управлението. Този Зайко Байко, който е страшен вълк, всява такъв страх, че просто се разтреперих. Като направи партия като Гешев, да се яви на избори и ще го последва същата съдба, която имаха други. ГЕРБ е яка, силна партия, единствената която направи нещо добро за страната последните години", иронизира той. 

Борисов изтъкна и всички постижения, благодарение на него и партията му.

"София беше една кочина, без метро, без нищо. Автобусите и тролеите бяха по-стари от мен. За 10 г. това се промени. Като премиер направих най-доброто председателство, инфраструктура. 2,5 г. какво направиха, за да ме питате? Айде да вземем на всички деца в София ДНК, това ли ме питате? Айде и на вашите да вземем", върна се той ядосан към темата с ДНК, след което демонстративно се врътна и си тръгна от журналистите.