Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Габриел и Николай Денков застанаха заедно пред медиите, за да обявят, че ще се ротират като премиери начело на правителство с втория мандат.
Мария Габриел и Николай Денков застанаха заедно пред медиите, за да обявят, че ще се ротират като премиери начело на правителство с втория мандат.

"Остана голяма неяснота при ротирането на премиерите, защото не става ясно какво ще бъде положението на министрите. В момента така поднесена новина означава очевидна загуба на ГЕРБ, които получават само един вицепремиер, който в неясното бъдеще след 9 месеца ще стане премиер. Вероятно уговорката тук е акад. Денков да предложи съвършено различен кабинет, в който ще има лица на ГЕРБ. Това е типично коалиционно управление", това коментира по Нова нюз проф. Михаил Константинов.

По думите му реформата в съдебната система няма да стане със законови средства, ако не се сменят хората.

"Ще ни набутат в еврозоната щем-не щем, не можем да стоим като нестабилна единица. Трябва да има орязване на разходите и да се краде по-малко. Краде се чудовищно много - поне 50% от каквото и да е. Безобразното крадене ни държи в крайна бедност. Когато крадеш не ставаш по-щастлив, а по-управляем и нещастен", заяви той.

Според него термините експертно и програмно правителства не съществуват, а единствените истински са редовно и служебно. "Aко кабинетът иска два пъти по 9 месеца, той ще си изкара и мандата. Пожелавам го на парламента", посочи Константинов.