Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бил Клинтън и Кирил Домусчиев
Бил Клинтън и Кирил Домусчиев

"Винаги казваме на хората, че не е нужно да си милиардер, за да направиш промяна", заяви бившият президент на САЩ

"Ако искате най-добрия резултат, почти винаги сътрудничеството ще работи по-добре от конфликта. Демократичните системи, в които хората работят заедно, за да намерят най-добрите решения, ще работят по-добре от авторитарните системи", заяви бившият президент на САЩ Бил Клинтън по време на срещата на Clinton Global Initiative (CGI). Домакин на събитието беше бизнесменът Кирил Домусчиев.  

"Това е основната идея на CGI - как да съберем хората заедно, да участват активно в различни неща. Съществуват доказателства, че решенията, взети от по-разнообразни групи, са по-добри", заяви още Клинтън, като подчерта важността на това хората от различни сектори да работят заедно, тъй като споделените ангажименти работят по-добре от индивидуалните.

"Проследихме работата на CGI от 2005 г. насам. Открихме, че 80% от ангажиментите ни са изпълнени и се следват, 10% отпадат и 10% не успяват, защото нямаме нужното финансиране. Това е добре, когато работим заедно имаме по-добри резултати отколкото такива на отделни лица, дори и те да са по-богати например", обясни още Клинтън.

Очаквайте подробности!

Бил Клинтън
Бил Клинтън
Бившите президенти на България Росен Плевнелиев и Петър Стоянов също присъстваха на събитието
Бившите президенти на България Росен Плевнелиев и Петър Стоянов също присъстваха на събитието