Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Демерджиев КАДЪР: БНТ
Иван Демерджиев КАДЪР: БНТ

МВР не може да покрие всички дефицити в държавата, каза министърът

Вътрешният министър Иван Демерджиев увери, че МВР отдавна е взело мерки срещу шофьорите-нарушители, но все още няма резултат. Има теми, по които МВР не може да се справи сама - безопасността по пътищата и домашното насилие. "Имаме нужда от всички институции, които са ангажирани с темата", настоя той. И добави, че всеки, сядащ зад волана, трябва да е отговорен.

"Институциите, вместо да прехвърлят вина едни на други, стопаните на пътя да си зададат въпроса кой отговаря за светофарните уредби, за легналите полицаи. Кой трябва да обезпечи условията, за да може да се работи", атакува Демерджиев. Министърът се оплака, че на мястото, на което Георги  Смерджиев помете две момичета все още има само мобилна камера. "Там имаше ангажимент Столична община да сложи стационарна камера, както и на други места. МВР не може да покрие всички дефицити в държавата. Стараем се. Нека всичкиупреци не са наосчени само към нас", каза той в парламентарните кулоари.

"Има конкретни данни, които сочат към определени лица", това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред медиите за версиите, свързани с атентата срещу главния прокурор Иван Гешев. МВР не изключва нито една версия. 

На въпрос трябва ли Гешев и заместникът му да се оттеглят докато трае разследването, Демерджиев заяви, че не жаелае да се бърка в прерогативите на съдебната власт. "Редно е, когато се води такова разследване, то да протече безпристрастно. Прокуратурата знае как да го обезпечи", заяви той. 

"Публична тайна е какво се случва в питейните заведения нощем. Аз съм разпоредил публичните тайни да се приведат в известност", каза Демерджиев. Той не е бил уведомен за акцията в пловдивската дискотека, за която има твърдения, че има унижени клиенти. Министърът обаче увери, че такива операции срещу разпространението на наркотици  са провеждани и ще се провеждат. "От началото на годината са проведени над 2000 операции, задържани са много килограми наркотични вещества, образувани са 2500 производства, близо 3000 човека са задържани", отчете той. И увери, че това няма да става за сметка на правата на клиентите, по казуса е разпоредена проверка. Според Демерджиев има разминаване между информацията от медиите и областния управител.

Той отказа да коментира номинацията на ГЕРБ за премиер. Мен никой не ме ек канил да участвам в никакво правителство, заяви Демерджиев.