Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РИТЪМ: Под звуците на трицветен тъпан, 200 от 14 000 фенове скандират срещу инж. Данчо Лазаров.
РИТЪМ: Под звуците на трицветен тъпан, 200 от 14 000 фенове скандират срещу инж. Данчо Лазаров.

Бозата във българския волейбол е пълна. Двадесет дни продължава сагата Радостин Стойчев vs Данчо Лазаров, срещу когото вече настръхва и фейсбук.
Близо 14 000 души били организирани в интернет движение, за да защитят най-добрия клубен треньор в света Радостин Стойчев, казаха хора от организирания в първия ден на уикенда протест пред сградата на Министерството на физическата култура и спорта.
В горещите часове на съботата обаче едва една седемдесета част от стоящите зад треньора фенове се събраха на протест.
"Ще има още такива протести по време на световната купа, залата ще остане празна - каза за в. "168 часа" Мирослав Киряков, който поведе агитката при скандиранията пред министерството. - Ще протестираме пред залата, тя ще бъде празна или поне не така пълна, както по време на олимпийските квалификации. Федерацията трябва да разбере, че тя не е спортът."
Интересно, че за протеста бяха избрани възможно
най-неподходящото време
и място, на което истински обичащите спорта се събраха - в събота, по пладне, пред празната сграда на МФВС.
Миналата седмица имаше общо събрание в Правец, на което волейфедерацията първо обяви името на бъдещия треньор, а след часове се оказа, че не само Мартин Стоев е вариант, има още двама кандидати. Преди него четири клуба поискаха отлагане на общото събрание в Правец, а Ивайло Константинов подаде оставката си като член на управата на федерацията.
Междувременно Радо Стойчев показа пред една телевизия декларациите за парите, които е получил като селекционер, обвини федерацията и управата й в липси на средства от спонсорски договори.
Сагата достигна върха си, след като Матей Казийски определи евентуалния бъдещ национален треньор за слаб. Министерството прави проверка във федерацията, народно събрание също се закани да проверява устава на централата.
А времето си върви. За обикновения фен ситуацията става все по-объркваща. Поглеждайки към календара, той открива, че до старта на волейболния турнир в "Ърлс Корт"
остават
някакви си 40 дни
В същото време треньори и шефове продължават да се занимават с искането и отказването на оставки, с търсенето на изчезнали пари. В крамолата за кратко се намери премиерът Бойко Борисов, но както изглежда, и на него му писна от играта "дай си ми куклата, на ти си парцалките".
Феновете искат подобаващо представяне от своите любимци в Лондон, но сигурно са наясно, че няма да го получат. При толкова разбит отбор, с толкова разединени играчи и шефове, любещите волейбола трябва да са истински наивници, за да очакват грандиозен удар на тима.


Колко струва класическата провокация

Двадесет мургави фенове на волейбола допълваха съботния протест на около стотина заклети привърженици на Радо Стойчев и Матей Казийски пред сградата на Министерството на физическото възпитание и спорта.
Присъствието им силно напомняше изборите в държавата през последните години, в които купените гласове осигуряваха предимство в изборната нощ. Сега моделът бе използван и за волейбол - някой беше платил, за да вкара ромите в пейзажа на протестиращите пред Спортната палата.
Майка с малко дете на ръце се изпусна, че 20 лева не стигат за това горещо време. Схемата с ромите, нахлузили чисти фланелки с надпис "Радо Стойчев завинаги един от нас", си е класика, защото платените клакьори рязко контрастираха на страстта на истинските почитатели на Стойчев и Казийски.
Мургавите стояха на сянка, нестройно скандираха неясни лозунги и побързаха да се ометат в момента, в който охранителната полиция им поиска личните карти. Преди това техният 20-левов ентусиазъм намаля драстично, когато трябваше да отговорят на въпросите кой изработи фланелките, кога за последно са били на волейболен мач, на каква позиция "играе" издокараният на белите им фланелки Радо.
С категоричното "Без коментар", ромите побързаха да изчезнат в парка и страничните улици, но двама тихомълком бяха съпроводени до РПУ-то от полиция, защото са без документи за самоличност.

КЛАСИКА: Срещу 20 лева на калпак роми с казионни фланелки тихо подкрепят Радо Стойчев, човек, когото изобщо не познават.
КЛАСИКА: Срещу 20 лева на калпак роми с казионни фланелки тихо подкрепят Радо Стойчев, човек, когото изобщо не познават.