Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жените обичат дамските чанти и не могат без тях – факт. Правилната чанта е не просто необходим аксесоар, с който да пренасяме вещите си. Тя е специален елемент от визията ни, който подчертава нашите стил, красота и индивидуалност. 

Дамските чанти през рамо заслужено си извоюваха трайно място в женските сърца и през тази година те отново са тотален хит в модните тенденции.

Това, което ги отличава от другите модели, е именно дългата дръжка, която се носи с лекота през рамото. Те са предпочитан аксесоар от дамите във всяка възраст, тъй като са едновременно много удобни и елегантни. С тези чанти е изключително лесно да пренасяте личните си вещи и те да са ви винаги под ръка, без да изпитвате неудобство и тежест. Друго тяхно предимство е универсалността – подходящи са както в ежедневието, така и за специални поводи. Огромният асортимент, в който се предлагат, е само допълнителен бонус към предимствата на този модел чанти.

Как да изберем подходяща дамска чанта през рамо?

Малка или голяма чанта да изберем? Отговорът на този въпрос зависи на първо място от начина ви на живот. Ако в ежедневието си носите повече вещи, то тогава логичният избор е по-големият размер, но ако в чантата си пренасяте само най-необходимото, значи малката чанта ще ви свърши отлична работа.

Съвет към дамите с по-нисък ръст: заложете на по-малка дамска чанта – тя ще пасне чудесно на телосложението ви.

Друг важен фактор при избора на дамска чанта през рамо е дали е предназначена за официален повод или ще се използва като ежедневен аксесоар. Ако ви е необходима за специален случай, тогава малката чанта е по-подходящият избор. Тук има значение и самият модел, цветът, декорациите и дебелината на презрамката.

Широката презрамка е това, което прави носенето на чантата максимално комфортно. Повечето модели с такива презрамки обаче са по-скоро ежедневни.

Голяма част от чантите през рамо позволяват отлична организация на вещите, тъй като са снабдени с различи джобове – външни или вътрешни, вградени несесери, отделения за монети, химикали и мобилни телефони, и др. С тези чанти е лесно да се въведе ред в хаоса, а когато това върви ръка за ръка с удобството и стилния външен вид, може да се каже, че сме открили перфектната дамската чанта за всеки сезон и събитие.

Кои са модерните дамски чанти през рамо тази година?

2023-та ни радва с огромно разнообразие от модели, за което може само да благодарим на дизайнерите и производителите на дамски чанти. Ето кои са и най-открояващите се предложения в тазгодишните модни тенденции:

  • Кокетна мини дамска чанта – Мини дамските чанти през рамо се отличават с тънки презрамки – най-често от кожа или под формата на метална верижка. Те са отличен избор за градска разходка или специален повод. Не са най-функционалните модели, предвид малкото място за лични вещи, което предлагат, но са изключително красиви и удобни.
  • Чанта-куфарче – Чантата-куфарче с дълга презрамка е ефектна и стилна. Може да се открие в различни размери и цветове, което я превръща в универсален аксесоар, особено за работещите момичета.
  • Кожена чанта с дълга презрамка – Кожените чанти са обичаен избор за повечето дами, които залагат на класиката. Тя се съчетава лесно с различни стилове облекла и се вписва добре както в ежедневието, така и на официални събития. Тук отново се радваме на разнообразие от размери, модели и цветове, така че всяка дама може да се сдобие с чантата, която й приляга най-добре.
  • Бохо чанта – Ресните са все така актуални и през тази година. При бохо моделите наблюдаваме разнообразни материи, цветове и големини на чантите, което ни гарантира модерен, атрактивен и привличащ погледите външен вид.
  • Чанта с презрамка тип кожен колан – Тези чанти са изключително стилни и елегантни. Предназначени са за минималистични визии, в които чантата е по-скоро акцент, отколкото допълващ облеклото аксесоар. Удобни са, тъй като дължината на презрамката се регулира като колан и може да я променяме според вкуса си. Дизайнът на тези дамски чанти е изчистен и често са декорирани с метален елемент – например, интересна закопчалка. Изработени са изцяло от кожа, а формите им са различни.
  • Чанта с капак – Дамските чанти с капак са хит и сред моделите през рамо. Те са женствени и стилни, което ги отличава от техните предшественици в миналото. Най-предпочитаните чанти от този вид са в класическите цветове като бежово, черно и кафяво, което до голяма степен се дължи на по-деловото им излъчване. През тази година обаче забелязваме и модели в по-закачливи цветове, което позволява използването им и в по-непринуден и ежедневен стил.

Външният вид на дамската чанта показва модния вкус на жената, а вътрешността й – нейният характер. Чантата е свещен аксесоар за представителките на нежния пол, точно както са часовниците за мъжете – категорично. Е, признаваме, че жените наистина не могат с една… и с две, и с… ами колкото-толкова!

И вие ли си го помислихте? Да, може би е време да освежим гардероба си с някой от актуалните модели дамски чанти през рамо – малко комфорт и стил никога не са излишни. Добре, де, още малко.