Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Володимир Зеленски Снимка: Facebook/Володимир Зеленський
Володимир Зеленски Снимка: Facebook/Володимир Зеленський

В обръщение към сънародниците си по случай Великден украинският президент Володимир Зеленски ги окуражи да продължат да вярват в победата над Русия.

"Войната не можа да ни заличи - нас, нашите ценности, нашите традиции и празници", заяви в публикуван днес видеоклип Зеленски, цитиран от ДПА.

"Днес празнуваме възкръсването на Христос. Главният символ е победата: победата на доброто, победата на истината, победата на живота. Празнуваме Великден с непоколебима вяра в необратимостта на тези победи", каза той.

Президентът отбеляза, че преди една година, непосредствено след нахлуването на Русия, украинците са се молели за оцеляването на Украйна. Оттогава обаче те изтласкаха руснаците от столицата Киев и други райони, въпреки че ожесточените сражения в източната част на страната продължават, подчерта той.

Днес се молим Украйна да победи. Изминахме дълъг път. Може би най-трудното изпитание все още е пред нас. Ние ще го преодолеем. И заедно ще посрещнем своята зора, продължи Зеленски.

Имайки предвид областите, окупирани от Русия, той каза: "Слънцето ще грее на юг, слънцето ще грее на изток, слънцето ще грее в Крим. Яркожълтото слънце в мирното синьо небе - то ще бъде светлината на справедливостта".