Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нов, много интересен блогър се е появил в интернет. Той използва псевдонима Alchemist и разказва увлекателни конспиративни теории.
За разлика от баналните истории за тайните протоколи и еврейството този анонимен автор прави анализ на факти от съвременната българска поп култура и влиянието върху тях на баварските илюминати и клиповете на чалга певицата Андреа и защо Би Ти Ви излъчва сериала "Испания" и каква е връзката с дълговата криза в Гърция.
Разбира се, има и известна доза налудност в текстовете, но имаме автор, който издига конспиративните теории на ново, актуално ниво и при високо качество. Което показва неизтребимостта на идеята за глобален заговор.
Показва, че очевидно ерудирани и талантливи хора като въпросния Alchemist могат да вярват, че светът се управлява от 13 гущероподобни фамилии.
Защо обаче избуяват точно сега отново конспиративни теории? Това е главният въпрос и неговите отговори ни изпълват с песимизъм. Това се случва винаги, когато рационалните решения изглеждат изчерпани. Когато по нормалния и разумен начин животът не се променя, а върви към по-зле.
Справя ли се светът с дълговата криза? Не. България продължава ли да обеднява, а във всяка област от живота да се лепва някой монопол? Да. Не следват ли бедствията едно след друго? Да.
Е, как всичко това да не е замислено от Сатаната. Нима целта не е да се намали броят на хората, за да може благата и богатството да бъдат изсмуквани от малка група завоеватели.
Винаги в историята такива теории са избуявали, когато хората са затъвали в кризи. Най-лошото е да не вземе някой да им повярва. Тогава винаги настъпват големите катастрофи, наистина.