Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бояна Иванова преди и след болестта.
Снимка: Фейсбук
Бояна Иванова преди и след болестта. Снимка: Фейсбук

Бояна Иванова води нормален живот до 2009 г., когато след непоносими болки, чува диагнозата коксартроза. Това е най-честата и тежка форма на остеоартрит на тазобедрената става, която обикновено води до прогресираща дисфункция на ставата и до пълната й загуба. Болестта разгражда напълно хрущяла и костите.

От 2009 г. Бояна се бори отново да може да ходи и да остане жива, но след претърпяна операция за нова става получава тежка инфекция и ужасът се повтаря.

Сега тя се обръща към всички хора за помощ:

"Когато времето спря. Животът ме дари с прекрасни моменти, щастливи и такива, за които си струва да го живееш. Точно затова е и моята битка днес.

След поредната тежка диагноза, днес заставам пред Вас, безсилна и с молба за помощ.

Моята последна епикриза е моят билет за живот, но нека ви върна в самото начало.

През 2009 г. бях диагностицирана с коксартроза на дясна тазобедрена става. Последва операция, с която вярвах, че това ще е първото и последното ми подобно лечение. Приех го трудно, но нямах идея какво още ми предстои и колко сили ще ми бъдат нужни.
В следствие на деформация на капсулата същата тази тазобедрена става бе ревизирана няколко пъти, общо 3 пъти, както споменах през 2009 г., последва 2013 г. и 2021 г.

Последната и най-важната за мен интервенция се сътоя през месец декември 2021 г. в Турция, тъй като случаят беше твърде рисков, заради тогавашната пандемия, а болките бяха НЕВЪЗМОЖНИ за понасяне. След множество изследвания и консултации с различни експерти в областта на ортопедията и с направен 3D скенер се оказа, че състоянието на ставата е доста деликатно. Заедно с моето семейство успяхме да съберем нужните средства в размер на 14 000 лв. и операцията беше факт. Всеки един ден прекаран в болницата, съм си казвала: "Това е последното, нали Господи", бях благодарна, обнадеждена. След като бях изписана, след четиридневен престой, и преместена в хотела на втория ден там се отвори раната ми, течаща, бях с високо ЦРП. Минаха 12 дни и ме изпратиха у дома. Казаха, че с превръзки и антибиотици нещата ще се оправят. Раната ми бе в това състояние в продължение на 3 месеца, в края на които надеждата ми се появи отново, че може би всичко е приключило. Раната бе затворена. Но не приключваме дотук, някои хубави неща, които ни се случват, явно не са толкова хубави...
На седмия месец от операцията в Турция, моят АД започна отново. Раната се отвори. Много. Болката беше брутална. Откриха тежка инфекция, заради която на 05.12.2022 г. по спешност, в неистови болки ме приеха във Военно-медицинска академия в гр. София. На този ден д-р Ковачев, септична хирургия, направи операция, на която се наложи отстраняване на цялата протеза, в следствие на тежка костна инфекция получила се от иначе надеждното за мен лечение в Турция.

Вече трети месец живея без тазобедрена става в десния си крак. У дома. Между четири стени, чакайки възможността си за пълноценен живот. Слава богу я получих.

Тази операция трябва да ми бъде направена от проф. Цачев от ВМА, заедно с негов колега от Германия.
На 21.02.2023 г. получих официална оферта за изграждане на горна тазобедрена става направена в Германия, тъй като в България нямаше към кого да се обърна.

Тази оферта е на стойност 18 036,00 лв. с ДДС, сума, която за мен и моето семейство на този етап е непосилна. След всички предходни операции за някои, от които не съм Ви разказала тук, защото касят други здравословни мои проблеми, стойността на предстоящата ми операция е невъзможна за мен.
Все още не знам и цената на долната част от моята става, тя ще се реши в процеса на операция и ще е в размер между 7 500 лв. - 8 500 лв. с ДДС, сума която за мен е мистерия и ще разбера избора на профеционалистите след като се събудя.

Моля Ви, добри хора, имам малко време, в края на месец март искат да бъда оперирана, за поставяне на цялостна тазобедрена става. Броени дни са това. Нямам време. Нямам и нужните средства. Ако всеки един от Вас се включи с малко, за мен това ще бъде много. Ще бъде всичко.
----------------------------------------------
🆘 Моята дарителска сметка е:
Титуляр: Бояна Иванова Илиева
IBAN: BG65UBBS80021042384950
BIC: UBBSBGSF

🆘 Revolut: @dareniezabobi или +359 88 545 3387

🆘️ SMS с текст DMS BOYANA на номер 17 777