Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев
Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев

До часове може да стане ясно откъде са бомбените заплахи

МВР ще поеме охраната на всички изборни секции от събота и така ще бъде до края на изборния процес. Това заяви в Министерския съвет вътрешният министър Иван Демерджиев.Така че  в деня на изборите, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, то те няма как да бъдат поставени. Охраната ще бъде непрекъсната от събота до пълното приключване на изборния процес, допълни той.

Ще извършим физическа проверка на всяка секция в събота и ще ги поемем под охрана, така че не е възможно да се прекъсне изборния процес. Съветвам хората спокойно да упражнят правото си на глас. Няма да е възможно да се постави взривно устройство, категоричен е вътрешният министър. 

До часове може да стане ясно откъде идват бомбените заплахи за училищата,  заяви Демерджиев. Той поясни, че се работи по разследването на територията на няколко държави.„Много е напреднало. буквално до часове можем да имаме инфомация откъде идват заплахите, работи се на територията на няколко държави, изясняват се обстоятелствата. В момента, в който има яснота, информацията ще бъде изнесена пред медиите", ангажира се вътрешният министър.

Не съм замесвал руската държава по никакъв начин, говорих за хакери и за тяхната връзка евентуално с една или друга държава. Пълна информация по този въпрос може да се даде когато приключи разследването, в момента то тече. Но, ако някой смята, че съм визирал руската държава, не, не съм я визирал, повтори той.