Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс
Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Кои са главните моменти от интервюто на рускияя президент Владимир Путин за "Росия 24":

- Заплаха, разбра се, има. Знаем за плановете да се достави оръжие на Украйна, включително и 1 милион снаряди. Много ли е това или малко? Но в САЩ произвеждат 14-15 хиляди снаряда за месец. На ден армията на Украйна използва около 5000.

Въоръжените сили на Русия използват доста повече. Не искам да давам рационална оценка на решенията на различни нива на военното управление. Знаем, че Министерството на отбраната и Генералният щаб трябваше да въведат лимити. Но военнопромишления комплекс на Русия се развива в много бързи темпове, които изненадаха мнозина. В Русия произвеждаме три пъти повече боеприпаси, отколкото тези, които подклаждат конфликта.

- Тези, които подклаждат конфликта ще изпращат в Украйна 420-440 танка. Ние ще произведем и модернизираме 1600. Ще имаме три пъти повече. При авиацията преимуществото е 10 пъти. Великобритания обеща да даде на Украйна снаряди с обеднен уран. Ние имаме стотици хиляди такива. Но засега не ги използваме.

- Александър Лукашенко отдавна иска разполагането на тактическо ядрено оръжие в Беларус. САЩ го правят от десетилетия. Отдавна го разположиха при своите съюзници. 10 самолета от ВВС на Беларус са готови за използването на такова оръжие. Предадохме им комплекси "Искандер", които също могат да се използват като носители. На 1 юли завършваме и хранилищата за тактическо ядрено оръжие в Баларус.

- Излишна милитаризация в икономиката няма да допуснем.