Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп КАДЪР: Туитър/@SUBRATA30016572
Доналд Тръмп КАДЪР: Туитър/@SUBRATA30016572

Бившият президент Доналд Тръмп предупреди за „смърт и унищожение“, ако му бъдат повдигнати обвинения като част от разследването на Сторми Даниелс за укриване на пари, съобщава Newsweek.

В публикация в Truth Social Тръмп отрече каквото и да е неправомерно действие, нападайки окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг на фона на сериозни индикации, че предстои потенциален исторически арест.

Миналият уикенд Тръмп призова поддръжниците си да протестират срещу очевидно предстоящия му арест, който според него трябваше да се състои във вторник, 21 март. Арестът така и не се случи, но демократите обвиниха бившия президент, че се опитва да провокира поддръжниците към насилие, ако бъде изправен пред съда в Ню Йорк, пише Вести.бг. 

Тръмп отново намекна за насилие в друга публикация в социалните медии, тъй като голямото жури, което изслушва доказателства като част от разследването на Браг, се очаква да гласува дали да повдигне обвинение срещу бившия президент през следващата седмица.

„Какъв тип човек може да обвини друг човек, в този случай бивш президент на Съединените щати, който е получил повече гласове от всеки действащ президент в историята, и водещ кандидат за номинацията на Републиканската партия, в престъпление, когато е известно на всички, че никакво престъпление не е извършено, и също така е известно, че потенциална смърт и разрушение при такова фалшиво обвинение може да бъде катастрофално за нашата страна?" написа Тръмп.

"Защо и кой би направил подобно нещо? Само изроден психопат, който наистина мрази САЩ!" казва още Тръмп.

В отделна публикация на Truth Social в четвъртък Тръмп предположи, че може да има „години на омраза, хаос и смут“, ако бъде арестуван като част от разследването на Браг.

Барикади бяха поставени пред наказателния съд в Манхатън в понеделник сутринта като предпазна мярка след предишните призиви на Тръмп към поддръжниците му да протестират във вторник.

Полицията и други служители в Ню Йорк също се подготвят, ако Тръмп доброволно се предаде на властите, ако бъде обвинен, включително затваряне на улици и разполагане на допълнителни полицаи в града.