Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Мицева спори разпалено с протестиращите, потрошили автомобила й.
Елена Мицева спори разпалено с протестиращите, потрошили автомобила й.

Освободени от наказателна отговорност и с по 1000 лева бяха глобени двамата, обвинени, че са трошили колата на зъболекарката Елена Мицева през август 2020 година. Това реши Софийският районен съд.

Присъдите на готвача Георги Георгиев и IT специалистът Стоян Атипов бяха прочетени днес от съдия Николай Урумов. Той ги призна за виновни само за хулиганство и по закон бе длъжен да ги освободи от наказателна отговорност.

IT специалистът Стоян Атипов бе обвинен в хулиганство заради това, че е изкъртил задната регистрационна табела на колата на стоматоложката. По това време в колата са били двете деца на жената. 

Георги Георгиев, твърдеше обвинението, разбил предното стъкло на колата, като го удрял с ръце. После се качил на капака и скачал върху него. Затова, освен за увреждане на чуждо имущество, 25-годишният Георгиев има обвинение и за хулиганство, отличаващо се с особена дързост. Той обаче бе признат за виновен само за хулиганство. 

Елена Мицева влезе в кръстовището пред Румънското посолство вечерта на 17 август 2020 година. Тогава имаше протести срещу правителството и главния прокурор. Колата на д-р Мицева, в която бяха и децата й, попадна в незаконната блокада на кръстовището на булевардите "Михай Еминеску" и "Шипченски проход" и се опита да пробие кордона протестиращи, а те се нахвърлиха върху тойотата.

Съдия Урумов обясни, че при Георгиев няма особена дързост. Причината - когато стъклото е счупено веднъж, не можело да бъде счупено отново, докато не се поправи, каза магистратът. 

След заседанието Атипов каза, че е Мицева е опитала да прегази хората и той се е намесил. Посочи, че виждал и политически мотив в присъдата, която ще обжалва. Адвокатката на Георгиев - Полина Велчева, също каза, че нейният клиент ще атакува решението.

Двамата са осъдени и да платят разноските по делото, както и щетите по колата.