Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Демерджиев
Иван Демерджиев

Осъждан за каналджийство е виновен за мъртвите мигранти. Това обяви в Смолян служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод трагедията с изоставения товарен автомобил край софийското село Локорско, в който бяха намерени мъртви мигранти.

„Да, наистина има задържани. Полицейските органи си свършиха работата. Установили сме всички, които имат отношение към този случай. Ще има изявления на мястото, директорът на столичната дирекцията е там, както и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“. Искам да подчертая само едно: Този, който стои в дъното на това нещо, довело до този трагичен инцидент, е човек с досъдебни производства, човек осъждан за каналджийство“, каза Демерджиев.

Министърът припомни, че са внесли в парламента законопроект, с който настояваха да се вдигнат наказанията за каналджийство. „Ето ви един пример до какво води това. Отговорът някой дали направи нещо по темата: Не, никой не направи нещо. И въпросът отново се поставя пред полицията. Полицията винаги си свършва работата в тези случаи, свършила я е и сега. Резултатите ще бъдат обявени. Крайно време е и парламентът да си свърши работата и да приеме това, което се иска като инструмент, за да можем да се борим с каналджийството“, заяви Демерджиев.

Министърът дойде в дирекцията на МВР в Смолян за среща с полицаи, прокурори и кметове  в оперативен план за провеждането на изборите, тъй като очакванията са този път да е по-активно купуването на гласове. "Готови сме и ще направим всичко необходимо да противодействаме успешно", заяви министърът.