Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Демерджиев е в Пловдив за годишния отчет на местната полиция.
Иван Демерджиев е в Пловдив за годишния отчет на местната полиция.

Министърът хвали пловдивската полиция, отпусна й още 37 щата

"Въпросът, който поставяме е, трябвало ли е да бъде отнето оръжието на Румен Тонев, с което е застрелян психологът Иван Владимиров–Нав. Ще има отговор на този въпрос, както и мерки и действия спрямо хората, които не са си свършили работата, ако се установи подобно нещо".

Това заяви в Пловдив вътрешният министър Иван Демерджиев. Той обясни, че всички факти и обстоятелства около убийството на психолога са установени. Демерджиев посочи, че жалбите, подавани от Нав, не са били свързани със заплахи, насилие, саморазправа и още по–малко за закана убийство. Министърът не допуска, че е възможно жалбите да са били манипулирани от служители на полицията, тъй като Румен Тонев не бил в системата на МВР повече от 20 години.

Според Демерджиев реакцията на полицията в случая не е била адекватна и имало какво да се прави в тази посока. Не можело обаче да се очаква за шест месеца да решат всички проблеми в МВР, натрупани назад във времето.

"Дали сме указания и главният секретар е обърнал внимание на всеки ръководител, че лично ще носи отговорност, ако не бъдат проверявани своевременно жалбите на хората, които могат да доведат до ескалация", каза Демерджиев.

Той съобщи, че на пловдивската полиция са отпуснати 37 допълнителни щата. По думите му местната дирекция е една от най-добрите в страната.

"Заслужава похвала инициативата на нейното ръководство пътни полицаи да патрулират заедно с колегите си от "Охранителна полиция". Така се увеличава броят на униформените служители на улицата, а това допринася за повече спокойствие и сигурност сред гражданите", добави вътрешният министър. Той посъветва и другите областни дирекция да помислят за подобни инициативи.

До 22 часа е увеличено работното време на кварталните полицаи с цел предотвратяване на нарушаване на обществения ред.