Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-старият милиардер в света - Дейвид Рокфелер си отиде на 101 г. Богатството му възлиза на 3,2 милиарда долара. Рокфелер бе патриарх на фамилията с позлатено име, собственик на удивителни имоти и милиарди в банкови сметки.
Най-старият милиардер в света - Дейвид Рокфелер си отиде на 101 г. Богатството му възлиза на 3,2 милиарда долара. Рокфелер бе патриарх на фамилията с позлатено име, собственик на удивителни имоти и милиарди в банкови сметки.

През 2017 г. си отиде на 101-годишна възраст Дейвид Рокфелер, но мечтата му за обединен свят с едно правителство е жива и днес. 

В своите мемоари приживе той коментираше съмненията около целите на тайнствения клуб на билдербергите, или кукловодите в сянка, които работят за глобално правителство, единен пазар и една централна банка. Групата обединява световния елит от влиятелни политици, кралски особи, бизнесмени, банкери, индустриалци и IT милиардери, които диктуват световния ред, а техен главен съветник е именно Дейвид Рокфелер.

"Някои дори вярват, че ние сме част от таен заговор, работещ срещу интересите на САЩ, характеризиращ фамилията ми и мен като "интернационалисти", които в конспирация с други хора по света изграждат една по-интегрирана глобална политическа и икономическа структура - един свят, ако щете. Ако това е обвинението, тогава се признавам за виновен и съм горд с това”, казва филантропът.

За никого не е тайна, че неговата мечта е едно световно обединение, което би могло да бъде постигнато и чрез близък контакт и обвързаност между личностите във властта от всички националности.

"Мисля, че най-добрата надежда за мир и просперитет в света е по-голямо сътрудничество между народите", сигурен е Рокфелер.

За мнозина би настъпил страховит апокалипсис, ако бъдат реализирани целите на билдербергите за свят с едно правителство като ООН, с единен глобален пазар, охраняван от една световна армия като НАТО, с единна валута и финансов пазар, регулиран от Световната банка и МВФ. Именно тайнствените кукловоди подкрепят и създаването на ЕС в миналото, като някои от членовете на групата дори поставят идеологическите основи на съюза.

Все пак има и хора, които са готови да признаят, че идеята за глобално правителство наистина ще направи невъзможно и глупаво завихрянето на всякакви войни и конфликти, защото няма логика някой да се бие със себе си. Конспираторите обаче твърдят, че изначалната цел на билдербергите е бедните да станат още по-бедни.

В същото време Рокфелер е доказвал безброй пъти, че е достатъчно щедър към всички не само на думи, но и на дела. Той е един от тримата господа, положили клетва за дарение на минимум 50 процента от състоянието си за благотворителност - инициатива, подета от Уорън Бъфет и Бил Гейтс.