Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Демерджиев КАДЪР: БНТ
Иван Демерджиев КАДЪР: БНТ

"Тук съм, за да изпълня една задача, която президентът постави на министрите от служебния кабинет. А тя е държавата да поеме контрола върху границите. Държавата ще поеме контрола върху "златния гьол" и милионите, които се изливат от този гьол в джобовете на хората с прякори. Няма да се изливат повече, а ще останат в българската държава и при българските граждани. НАП констатира редица нарушения, а в МВР няма нито една препсиска. Виновните ще бъдат установени и наказани. Странно е защо не успяха да се справят в предходния кабинет с тази задача", това каза на брифинг от "Капитан Андреево" вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Трябва да се пусне трета лаборатория, която са обработва товарите, идващи от Турция. Тя ще се управлява от държавата. Ще се пусне жп линия по отсечката Одрин - Ямбол и ще се пусне отсечка от магистрала "Марица" до "Лесово", добави вътрешният министър.

По думите му МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван обектът, включително и на информацията, че редица касови апарати в този обект не бяха свързани фискално със системата на НАП. Иван Демерджиев уточни, че няма нито едно производство и преписка по този повод.

Подчерта, че последните два дни мигрантският натиск се свежда до 120-130 опита да се премине границата на държавата и определи спрямо 1600, че това са спекулации.

"Оградата се преодолява точно за минута. Помага ни техниката, която стои зад съоръжението. Благодарение на доброто взаимодействие с турската страна опитите към момента за проникване са сведени до под 200 на дневна база, което е изключително ниско ниво. Започваме да монтираме на 110 километра технически съоръжения, не сме изтегляли хора", отбеляза Иван Демерджиев.