Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков

СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Кирил Петков СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Показаха, че този парламент е неспособен да работи с правителство на малцинство, което е антикорупционно, смята съпредседателят на ПП

Ние няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, знаейки, че г-н Борисов стои и дебне всяка минута за всяко действие на хората от ГЕРБ. Така съпредседателят на "Промяната" отговори на въпрос дали партията му ще се включи в разговорите за правителство с първия мандат и кандидат за премиер проф. Николай Габровски.

"Проф. Габровски има добра репутация в неговата професия. Имам уважение към всички лекари в България, особено с такава трудна специалност. Но това няма общо с политиката. В нея опасността е кой реално взима решения", заяви Петков, след което намекна, че решенията отново ще се взимат от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Аз така и очаквах,че тази седмица ще гледаме огромни представления, монолози, участия в студия и обаждания, показва, че истинския човек, който ще взима решения е г-н Борисов", заяви Петков като повтори, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ или ДПС.

ПП още се ядосват, че хартиената коалиция не е поискала дори да отпечата протоколите от машините и да ги включи в изборната документация. "Зад тези действия се крият мотиви. Срещу тях се борим. няма как парламент, който е готов да направи безумията от миналата седмица да подкрепи правителство, което е антикорупционно, реформистко. Това би било заблуда и невъзможност", коментира той отказа на ПП да формира и правителство на малцинството. Петков обаче не бе категоричен дали веднага ще върнат мандата, но подчерта, че не смята за възможно правителство на малцинството. "Миналата седмица показаха, че този парламент е неспособен да работи с правителство на малцинство, което е антикорупционно", повтори той.

Ако някой нарушава принципите, в които вярваме, ние няма да се си спестяваме критиките, заяви той в отговор на въпрос къде да се скъсали отношенията им с президента Румен Радев. "Тези стъпки назад в БАБХ, това с хората в ББР, които въстанаха срещу фирмите, свързани с Вълка, за да спасят откраднатите милиони от банката, всичко това се случи в последните 3 месеца. Няма как да стоим и да мyлчим, и да казваме, че ще си избираме битките. Когато нещо работи срещу българските граждани, ние ще бъдем ясен критик, независимо кой как се чувства", добави още Петков.

Мен ме засягат неща, които  а истина. Така отговори той на въпрос за обиден ли е от обвиненията за шарлатания.