Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Това установява експерт по комуникацията в китайската компартия

В нито едно друго посещение на пратеника от Пекин не се споменават заръките с най-голяма спешност, т.нар. "пиши"

На 11.11. като че ли е препубликуван целият раздел с новини за Института по вирусология и партийната структура

Mалко преди избухването на COVID-19 е имало инцидент в Института по вирусология в Ухан. Президентът Си Дзинпин лично е изпратил човек от Пекин с инструкции какво да се прави. Това установява специалистът по терминологията на китайските комунисти Той Рийд, който е натоварен от американския сенатор Ричард Бър да проучи мистерията около възникването на коронавируса, съобщава сп. "Венити феър".

Междинният доклад на Комисията по здравеопазване, образование, труд и пенсии на Сената на САЩ излезе с извода, че е по-вероятно пандемията да е резултат на инцидент, свързан с изследване. Част от данните, на които се позовава, са официалните съобщения на сайта на Института по вирусология в Ухан, които Рийд дешифрира в продължение на 15 месеца. Между редовете се прокрадва тревога, че

учените на първа линия трябва да бъдат защитени

от опасност. Каква е тя, не става ясно.

По това време в Ухан пристига пратеник на върховния лидер Си Дзинпин със специални заръки, наречени "пиши" (pishi - писмени директиви на централното правителство със задължителен характер към по-ниските управленски структури - б.р.). Те са с най-висока степен на спешност. Попълват се в празното поле до текста и трябва да бъдат изпълнени много бързо. Рийд смята, че "пиши" от деня, за който става дума, наистина е дошло директно от президента.