Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Атанас Семов
Проф. Атанас Семов

"Българите сме нация, която просто не търси доброто. Проблемът е, че не търсим каузи, когато живеем в мир. Търсенето на Сашко показва и това. А смисълът на нацията е да си оправи държавата и да я остави по-добра на своите деца. Говорим съм от години отказа на образованието. Нашата система отглежда безродни гастарбайтери", заяви проф. Атанас Семов в "Денят в започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Нито една европейска нация не се е отказала от историческата си памет, както го направихме ние. Ето пример - в нашите учебници има по няколко реда за Гоце Делчев. В два от трите учебника пише, че е роден в Македония. Нищо няма за неговата роля за България", допълни той.

Той даде фрапантен пример с пътната безопасност. От Варна до София има знак на 8 секунди. "Няма мозък, който да обработи тази информация", допълни той.

"Извършването на ремонтите на пътя у нас е престъпно. Няма как два тунела да се ремонтират с години. Навсякъде на такива обекти се работи денонощно", каза още професорът.

"У нас борба с наркоразпространението няма. Няма ниакъв механизъм за контрол около училищата за алкохол, цигари и наркотици. А децата минават по този път. Твърдя, че България е на едно от първите места в Европа по употреба. Дори в полицията. И това отново е продукт от липсата на държавност. Защото дилърите получават информация и изчезват", каза още професорът.