Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Ястребите в Москва също се активизираха, окуражавайки "генерал Армагедон" - Суровикин, да засили ракетния обстрел по енергийната инфраструктура на Украйна. От началото на конфликта по страната са изстреляни над 4700 ракети.

Ето така бе пресечен в зародиш крехкият опит за преговори за мир между шефовете на КГБ и ФСБ. Налагат се два извода. Първо, очевидно е, че ако срещата им бе останала тайна, тази ескалация едва ли щеше да се случи. Второ,

Украйна има пълно право да се опасява от такива преговори,

въпреки че е информирана за тях. Всяка страна обект на подобна агресия има право да участва в разговорите, които касаят съдбата и бъдещето й. От тази гледна точка кипването на Киев е обяснимо. От друга, Зеленски отказа на няколко пъти преговори за мир, въпреки че офертата бе изказана лично от Путин.

Това принуди САЩ да упражнят влияние върху ръководството на Украйна и на срещата в Бали Зеленски все пак обяви 5 точки, при които те могат да участват в подобни разговори. За съжаление ястребите в Русия ги изтълкуваха като подигравка и идеята за мир отново бе пратена във фризера.