Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Часове след уж тайната среща, “случайна” ракета, набедена за руска, удари Полша

На 14 ноември шефът на ЦРУ Уилям Бърнс уж тайно се срещна в Анкара с шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин. За преговорите са знаели вероятно ресорните министри, президентите на двете страни, като САЩ са информирали и Украйна - най-вероятно президента Володимир Зеленски и най-близкото му обкръжение. От кой от тях е изтекла информация към "Комерсант" и CNN за тайната среща, не е ясно, но след това се развиха събития, които е много малко вероятно да бъдат определени като случайни.

На следващия ден, 15 ноември вечерта, в Полша ракета уби двама души край хангар в селска ферма в Пшеводув - на над 60 км от границата с Украйна.

Огромно отклонение, трудно обяснимо

за военните

Именно затова цяла нощ хората по цялата планета трепереха, че това може да провокира Трета световна война. Варшава обяви, че ще иска активиране на чл. 5 от договора за НАТО, според който Алиансът се намесва при атака срещу страна членка. Президентът Джо Байдън, който бе на срещата на Г-20, моментално бе събуден, за да го запознаят с детайлите около инцидента и за да говори с полския премиер Матеуш Моравецки.