Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитият граничар Петър Бъчваров от Елхово. Снимка Фейсбук
Убитият граничар Петър Бъчваров от Елхово. Снимка Фейсбук

Два огледа са извършени на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Подготвя се молба за правна помощ до турските съдебни и правоохранителни власти за провеждане на неотложни действия на турска територия, които да доведат до издирване на автора на престъплението.

Това съобщиха току-що от окръжната прокуратура в Ямбол по повод убийството на граничния полицай Петър Бъчваров на българо-турската граница снощи.

Окръжна прокуратура-Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за умишлено причиняване на смъртта на Бъчваров. То е възложено на екип от следователи на Окръжна следствен отдел.

Престъплението е извършено  на 07.11.2022 г. в землището на село Голям Дервент на границата между България и Турция. То е квалифицирано по чл.116 ал.2 от НК - за убийство на полицейски служител, изпълнявал служебните си задължения по охрана на границата.

Установено е, че причина за настъпилата смърт е изстрел от огнестрелно оръжие, възпроизведен от територията на Република Турция, припомнят от прокуратурата.