Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вътрешният министър Иван Демерджиев.
Вътрешният министър Иван Демерджиев.

Досъдебното производство за "Хемус" отива в прокуратурата до седмици, 9 са обвиняемите

Има сериозни данни за извършвани нарушения, свързани с движение на финансови средства от политици, включително лидери на партии.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев в предаването „Неделя 150“ на БНР.

Разследванията са напреднали и „набъбват с всеки ден“, каза още МВР-министърът.

До края на ноември се очакват резултати от проверките на НАП за магистрала „Хемус“ и средствата отпуснати за строежа ѝ. След това ще трябват още няколко седмици на МВР, за да стигне до съответните изводи и да ги докладва на прокуратурата. По случая към момента има девет обвиняеми, сред които и представители на големи дружества, каза Демерджиев.

В отговор на думите на главния прокурор Иван Гешев, че битовата престъпност в страната се е увеличила, вътрешният министър заяви, че ръстът на този вид престъпност за тази година е доста под 1%, а разкриваемостта се е увеличила с над 7%.

За хакерската атака срещу сайта на Държавна агенция „Разузнаване“ Иван Демерджиев коментира, че това са по-скоро имиджови атаки, с цел да създадат определени настроения и резултати в обществените нагласи. Той обясни, че на въпросната страница не се съдържа никаква сериозна информация, а атаката срещу нея била удар във въздуха.