Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички първокласници получиха награди за добре наученият урок
Всички първокласници получиха награди за добре наученият урок

За трета поредна година стартира кампанията "Пресичам безопасно с Tedi"

Кои са важните правила за безопасно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и управление на велосипеди и тротинетки - на това учи специална кампания у нас. 

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и МВР - Пътна полиция, а инициативата кампанията да съществува и до днес е на „Тимбарк България“.

Кампанията стартира с открит урок в столично училище, в който първокласници по интересен начин се запознаха с правилата. 

Главният герой е мечето Tedi, с което по-забавен начин са създадени 3  мултимедийни урока, които са достъпни за всички в интернет пространството. Идеята е децата да могат по малко по-различен начин да усвоят информацията за правилата на безопасност  по пътищата за пешеходци, водачи и пътници. Децата влязоха в ролите на пешеходци, пътници и водачи, а докато учеха се и забавляваха. Урокът приключи с много усмивки и подаръци.

"За трета поредна година осъществяваме  "Пресичам безопасно с Tedi". Това което ни подтиква да продължаваме напред е изключително позитивната обратна връзка, която получаваме от учителите, разбира се имаме и от родители, но все пак учителите използват мултимедийното съдържание, за да могат по любопитен начин да предадат урока, който така или иначе им е заложен в материала", каза Мария Добрева, бранд мениджъра на „Тимбарк България“.

 При тазгодишната кампанията „Пресичам безопасно с Tedi“ представители на Главна дирекция „Национална полиция“ ще направят практически обучения в училища в шестте най-големи града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

Разработеният онлайн урок дава възможност на всяко училище да го използва и да стане част от кампанията. До момента желание да се включат в инициативата са заявили 53 училища от 22 населени места, включително и от по-малки такива. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през обучението само тази година, е близо 10 000.

Мечето Tedi и инспектор Мария Ботева от дирекция "Пътна полиция"
Мечето Tedi и инспектор Мария Ботева от дирекция "Пътна полиция"