Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Софкин
Снимка: Архив
Георги Софкин Снимка: Архив

В последните години той бе бездомник, бореше се със страстта си към алкохола

На 63 години вчера е починал бившият лидер на организацията "Малките български хора" Георги Софкин, потвърдиха днес за "24 часа" от Университетската болница в Стара Загора. Причина за смъртта му е тежка черепно-мозъчна травма. Преди няколко дни мъжът е бил докаран в интензивното отделение с рана на главата в кома, от която така и не успял да излезе. Бил намерен към 14 часа в събота, паднал на тротоара на старозагорската улица "Митрополит Методий Кусев" в района на Второ основно училище.

Случаят се смята за нещастен, Софкин не е жертва на криминално престъпление, научи "24 часа" от свои източници. Той паднал и се ударил лошо.

В последните години официално Георги Софкин, чийто ръст беше 136 сантиметра, се водеше за бездомник, след като заради присъда над него наследственият му апартамент в Стара Загора бе продаден от съдия-изпълнител. Добри хора го бяха приютили, но не успяха да го предпазят от страстта му към алкохола, казаха негови познати.

До момента никой не е поискал от нас служебно погребение за Георги Софкин, казаха от община Стара Загора.

Той бе участник във ВИП брадър през 2016 година. Мъжът се е снимал и в първия български порно филм "Секс партия бридж" - казваше, че искал да докаже, че малките хора не са инвалиди.