Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Измина една тежка за ВАР седмица. В последния мач от кръга в Англия станахме свидетели на едно наглед скандално решение на видео асистентите. В мача между "Уест Хем" и "Борнемут" "Чуковете" успяха да отбележат гол след меле в полето на съперника. При повторението се видя, че хаосът започва, след като футболист на "Уест Хем" играе с топката с ръце, променяйки траекторията й. Именно това помогна на домакините от Лондон да направят няколко подавания с глава, които накрая да доведат до гол във вратата на "Борнемут". Играта с ръка бе повече от очевидна и донякъде напомняше посрещане на топката от либеро във волейбола след силен сервис. Съдията обаче оцени, че ръцете на Керер от тима на "Чуковете" са били в естествено положение и прилепени до тялото и той неволно е отиграл с ръце.

Голът бе зачетен за удивление на всички, включително и на феновете на "Уест Хем". Повторението на ВАР показа повече от очевидна игра с ръка и въпреки това решението не бе отменено.

"Откакто поех отбора, имаше поне 10 сериозни ВАР проверки и нито една не бе отсъдена в наша полза", оплака се треньорът на "Черешките" Гари О‘Нийл.

В неделя ВАР се намеси – отново драматично и много спорно – този път в ущърб на "Реал" (Мадрид). Белите бяха порязани на два пъти за по-малко от 10 минути в мача им срещу "Хирона".