Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диляна Ценова-Гогова
Диляна Ценова-Гогова

Не мога да повярвам, най-сетне се случва!

От години повтарям, че партиите са безполезни, не им пука за избирателите, заради изменчивата и

податлива природа

на лидерите се съсипват идейните устои в политиката. Зад всяко знаме прозират ликове на олигарси. Говорят до припадък за морал и ценности, а самите те са станали аморфни табели, които ту се плюят, ту се прегръщат. Един ден са демократи, на следващия - социалисти, нарушават конституцията, после викат: "Никой не е над закона!".

Тезата ми е, че занапред политиката може да бъде полезна само чрез програмиран със сложни алгоритми

изкуствен интелект,

който преследва зададените каузи и не може да лъже. И какво, мислите, откривам с радостно изумление в "24 часа"? Пълното с оптимизъм заглавие: "Роди се европейска партия с лидер изкуствен интелект".

Противно на Шекспировото предупреждение, че "има нещо гнило в Дания", научаваме, че именно датчани са направили най-мъдрата крачка към благоденствието на бъдещите поколения. Създали са първата в Европа Синтетичната партия, оглавявана от

изкуственият интелект

Лидер Ларс.

Съобщава се още, че пъртината вече е прокарана, умни машини са участвали и преди в политическото раздаване – в Япония една е била кандидат за кмет през 2018-а, а в Русия чатбот на име Алиса се явил на президентските избори през 2017-а.

Изгрява нова надежда!

Попитали Лидера Ларс дали подкрепя универсалният базов доход в Дания да стане 13 700 долара и той отговорил: "Да, аз залагам на базовия доход

за всички граждани". Поискали да обясни защо и Ларс рекъл: "Защото това ще намали бедността и неравенството".

Естествено ботът на социалистическата партия ще бъде проектиран да харчи, докато този на демократите ще настоява за пестеливост, а на левите либерали - за насилствено изпростяване на елитите. Въпреки своите различия изкуствените политици бързо ще стигат до решения, откривайки съответствия в зададените им програми. И за нищо на света няма да опорочават или

погазват интересите на своите последователи

Представете си само, ако можехме да подменим още утре настоящата политическа класа с ботове!

Първи ще скочи изкуственият Атанас Атанасов и ще обяви, че ако още един път партньорите му от "Да, България” го принудят да предаде антикомунистическата си доктрина и да влезе в съглашателство със социалистите, ДСБ ще напусне с погнуса коалицията на "градската десница”. Верен на демократичния си алгоритъм, той ще заяви с цялата острота на компютърно моделирания си глас, че ако ще наричаме Вежди Рашидов "мултак”, под същия знаменател ще слагаме Бойко Рашков и всички приятели на покойния Илия Павлов, посрещали на една маса рождените дни на "Мултигруп".

С безпощадна като свредел реч ще нахлуят в реалния публичен живот подобрените версии на Христо Иванов и Ивайло Мирчев. Двата бота ще седнат в една лодка и ще отплуват с развети знамена към стръмните брегове на Боджака така, както

прототипите им

щурмуваха резиденцията на Доган в Росенец. Там ще търсят сметка от олигарха Прокопиев за нахалното застрояване на защитената черноморска местност.

Ботът Бойко Борисов ще признае, че не всички мачове на бистришките тигрови ветерани са били уредени. И също, че истинската Мата Хари е легендарна шпионка, въплъщение на невероятно хладнокръвие, хитрост, екзотичност и безстрашие. А онази, дето е снимала тайно будоара му, е просто поредната изкуствена приятелка, вербувана от най-върлия му враг.

За първи път от 6 години ботът на президента Радев няма да кълне гражданите в своето Новогодишно приветствие. Ще призове към

обединение

на нацията

и във всичките си действия ще се води от своя надпартиен статут. За разлика от него, изкуственият Гешев ще потвърди позицията на оригинала, че няма да подаде оставка под политически натиск.

Най-сложен за програмиране ще е двойният бот на Кирил Петков и Асен Василев, нещо като зареждачка с два изхода. Ще дава дефекти, когато едната глава зове за вдигане на пенсиите, а другата напъва да строи нови мостове над Дунав и да копае тунели под Шипка. С времето изкуственият интелект ще преодолее вътрешния дисбаланс и двуглавият ще

заработи ефективно,

като двуцветен флумастер.

Корнелия Нинова на първо време не се нуждае от подмяна, преди да е свършила с изреждането на нещата, които няма да направи, разговорите, които няма да проведе, срещите, от които ще отсъства, поканите, които ще отхвърли, и компромисите, които няма да допусне. През това време развитието на БСП ще остане в застой и никой няма да разбере, че излъчват миналогодишния конгрес на Бузлуджа.

Изкуственият Костадин Костадинов се очертава като единственото съвършено копие на истинска личност. Скоро ще се разчуе, че лидерът на "Възраждане" от самото начало е бил изкуствен интелект.

Синтетичната промяна е неизбежна, свиквайте!