Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Не трябва да се избързва, първо да дадем цялата тежест на първия мандат, да видим какъв е плана на ГЕРБ да състави правителство. Отсега можем да заявим, че ще поемем сериозно отговорността за втория мандат, ще започнем с публични разговори за политики с партиите, да види целия български народ, да бъде прозрачно. Това заяви в „Седмицата“ по Дарик радио Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

На въпрос дали партията ще представи скрит коз по време на консултациите с президента Румен Радев в понеделник, Петков отговори, че ПП има открит коз.

„Да се опитваме да връщаме темата за бюджета, трябва да бъде вкаран преди края на месеца, ще върнем дискусията как може този парламент и служебното правителство да работят заедно следващия месец, очаквайте в понеделник да върнем дискусията за бюджета и шестте политики.“

„Ще се връщаме обратно на принципите, да се решават реалните проблеми на българските граждани - увеличаване на минималната заплата, възможност за таван на цените на тока, гаранция за цените на газа, да влезем в еврозоната. Ще се стремим да се връщаме към тези важни неща“, обясни Петков.

Той разказа отново за случая с избирането на председател за спортната комисия и за внесения сигнал от Радостин Василев в КПКОНПИ сигнал срещу служебния министър Весела Лечева. „Има голям интерес комисията да не се оглавява от човека, който пуска сигнала срещу нея“, заяви Петков.

„Искахме едни комисии, те ни казаха, съжаляваме вие сте опозиция, ние ще ви дадем други комисии, добре, приемаме вашите предложения. Две от комисиите, които ни давате са на земеделието и спорта. Г-н Карадайъ каза, че е поел ангажименти към някой извън сградата на НС. Някой от президенството се е обаждал на ДПС да не бъде Радостин Василев председател. Ние, следейки нашата принципна позиция, не можем да си замълчим, когато видим задкулисие“, обясни Петков.

Той прогнозира, че най-вероятно за спортната комисия ще бъде назначен служебен председател.

Относно комисията по земеделие той заяви, че ще се реши на среща на ПГ дали да се издигне някой друг кандидат от вече предложения или пак ще има назначаване на служебен председател.

„Комисията за земеделие е ваша, който искате сложете, слагаме човека, който спря отровните зеленчуци и плодове от ГКПП Капитан Андреев и казват всеки друг, освен него. Разбирам все повече, че голяма част от политическите фигури в този парламент имат много зависимостти, които не им позволяват да правят тези свободни решения“, допълни още Петков.

„Христо Иванов заяви, ако получи подкрепа от ГЕРБ, БСП и от нас, да предложат кандидат. За мое учудване ГЕРБ предпочете да бъде в координация с ДПС и БСП, а пък БСП предпочете да подкрепи Вежди Рашидов, вместо потенциален кандидат на ДБ. Тук вече ние разбрахме, че в този случай тази координация между тях един човек от годините на прехода оглави първата и най-важна позиция в българския парламент", каза още Петков.