Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Демерджиев СНИМКА: Румяна Тонева
Иван Демерджиев СНИМКА: Румяна Тонева

Със седем души е разширен кръгът от привлечени към производството за строителството на магистралата

. "Когато стъпих в мандата си като служебен министър бяха блокирани всички основни и важни производства, поне по наши данни. Всичко вече тръгна, знаете, вече имаме и първите резултати и има привлечени към наказателна отговорност лица по случая с магистрала "Хемус". Апелирам много внимателно да видите кои са тези лица. Това не са онези неизвестни никому лица, които виждахте по телевизията в началото на случая". Това заяви в парламентарните кулоари служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. На журналистически въпрос кои са те, министърът посочи, че имената са публично известни и "свързани с много интересни дружества". 

"Тези лица, как ви изглеждат? На мен ми изглеждат високопоставени, сериозни дружества. С кого са свързани, вие много добре знаете", настоя той. И посъветва медиите да проследят движението на дружествата - "кой ги създава, как се развиват, как се финансират и ще си отговорите замесени ли са политици", добави Демерджиев.

Той отказа да разкрива подробности по разследването, но изрази удоволетворение, че е изпълнил обещанието си да увеличи кръга на лицата, които ще бъдат привлечени към отговорност по това производство. Разшири се от двама на девет, добави министърът.

Демерджиев бе провокиран да коментира и твърдения на предшественика си Бойко Рашков, че с парите от Хемус е построено вилно селище. Според сегашният МВР министър става въпрос за хотел. По-важно е къде са отищли парите. След като са преминали през няколко дружества, са отишли за построяването на нещо съвсем различно от построяването на магистрала "Хемус", заяви той.