Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Раева
Илияна Раева

Корнелия Нинова си играе своите си игрички, за кой ли път и изобщо не я вълнува отвращението и омерзението, които предизвиква в хората.

Почти съм на 60, но няма да спра да вярвам в силата на почтеността, доброто, Истината и морала.

Как ли изглеждат думите ми в очите на тези нехранимайковци, мошеници, крадци и убийци на милиони души, на тази загубила чест, морал, съвест и достойнство сбирщина, която търпим толкова много години…

Цял преход.

Един лъжлив, бандитски преход, унищожил цяло поколение, ако не и две, създал чудовища, които произвеждат други чудовища на всички нива…

Всеки малко по-стойностен човек започна да се чувства като абсолютен глупак в собствената си държава, загубил вяра и смисъл и ако е млад стяга куфарите и изчезва. Ако не е се свива в черупката си и се отказва от борба за по-достоен живот. Защото по пътя си напълно е загубил представа кое точно беше достоен живот.

Опростачването върви с пълна сила и по план.

Образование няма, културата се катурна… наука, здравеопазване, спорт…просто всичко е загубило собствения си смисъл.

Някои успяват да създадат малък илюзорен оазис в тази пустош, която все още се нарича България, но колко време успяват да са вън от ужасната и реалност… Рано, или късно тя те превзема.

Не гледам телевизия. Животът в семейството ми е едно от спасенията и щастливият остров. С огромен труд, отдаденост и любов създадох един вълшебен свят на художествената гимнастика, който рязко контрастира с реалността, но истината е, че няма как да избягаме от нея. Тя е на всеки ъгъл и ни очаква победоностно хилеща се.

Знам, че животът е битка, препятствия, болка и страдание. Разбира се, има и щастие, любов, красиви моменти и смислен успех. Имаме обаче и свободна воля за избор. Избор, да изберем Светлината и Доброто пред Тъмнината и Злото.

Избор да изберем почтеност, морал, отговорност, любов, истина, достойнство… все неща, които са Светлина, които лекуват, които са съзидателни, които са верния път.

Уви…

И все пак, няма да спра да вярвам в Доброто и в това, че дори и много късно, то ще изгрее на нашата улица и ще победи.

*От фейсбук