Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Провежда се мащабна акция в пет области, проверява се айтоска фирма за строителни материали

Мащабна полицейска операция на Областната дирекция на МВР в Бургас срещу източване на ДДС в особено големи размери, се провежда в момента на територията на области Бургас, Стара Загора, Пазарджик и София, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Установено е търговско дружество в Айтос, представлявано от 47- годишен български гражданин, което извършва внос от Турция и вътрешно общностни придобивания на големи количества строителни материали от Гърция, Румъния и други държави от Евросъюза.

С цел избягване установяването и плащането на данъчни задължения, търговската дейност е преминавала документално през различни фирми „бушони“, стопанисвани от безимотни лица. В действителност стоката се разтоварвала в складове, собственост на айтоската фирма, обясниха разследващи.

До момента е установено, че само от април т.г. до сега фискът на Република България е ощетен с над 1 800 000 лв.

Съществуват данни, че освен на занижени стойности, внасяните строителни материали / тухли, дървен материал, различни видове желязо и др./ не отговарят на стандартите на Европейския съюз и могат да създадат опасност при строителството, както на сгради, така и на промишлени съоръжения.

По случая е образувано досъдебно производство при условията на неотложност, като провеждането на процесуално-следствени действия на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.

Полиция влезе в складове и офиси на айтоска фирма за търговия със строителни материали. Кадри: МВР
Полиция влезе в складове и офиси на айтоска фирма за търговия със строителни материали. Кадри: МВР