Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гълъб Донев.
Гълъб Донев.

"България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение официално от Русия. Пак казвам, това са само публикации в медии.", каза премиерът Гълъб Донев.

"Нашата страна се свързва само като една от точките на маршрута на камиона, който взриви Кримския мост", поясни той.

"Още в неделя вечер, разпоредихме на Държавна агенция „Национална сигурност“ да започне проверка за маршрута на камиона вследствие от публикации в медиите, че маршрута на камиона се свързва с България", заяви Донев.

"Уведомена е и прокуратурата за проверката, която извършва ДАНС. За резултатите от проверката, ще бъдат информирани компетентните органи", каза премиерът.

"Всички документи с които разполагат митническите власти. органите на МВР, Държавна агенция „Национална сигурност“ ще бъдат изяснени и информация ще получат компетентните органи, които имат отношение към случая", посочи още той.

Донев допълни още, че хората и медиите у нас трябва да бъдат изключително внимателни, когато коментират тази тема.

"Темата за "българска следа" с камиона е само в медийни публикации", каза служебният премиер и апелира за отговорност, защото използването на това словосъчетание предполага съучастие.

Премиерът помоли журналистите да коментират темата с отговорност, тъй като тя създава рискове както за националната сигурност, така и за въвличането на България в една тема, в която не би трябвало да се експонира по такъв начин в медиите.

"България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение официално от Русия", заяви още Донев. 

Национално съвещание на МВР с участието на Гълъб Донев

Национално съвещание на МВР с участието на Гълъб Донев

Публикувахте от NOVA News в Вторник, 11 октомври 2022 г.