Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Демерджиев СНИМКА: Архив
Иван Демерджиев СНИМКА: Архив

"Осигурихме честни и спокойни избори", каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на националното съвещание на политическото и професионалното ръководство на МВР.

"Имаше големи критики и съмнения в аванс, но ние се справихме. Положиха се усилия още от първия ден и плодовете ги видяхме в деня, в който приключиха изборите. Нямаше сериозни претенции от нито една политическа сила", посочи още Демерджиев.

"С гордо вдигнати глави можем да кажем, че се справихме с тази задача. Справихме се и със задачата за охрана на границата", посочи вътрешният министър и допълни, че нерешен остава проблемът с това, че години наред на границата стоят стотици "захвърлени от държавата" полицаи, оставени сами да се справят, без помощ, без съдействие, без техническата обезпеченост.

Демерджиев заяви, че се предвижда промяна в щатния състав и извънредния труд на служителите на МВР, предаде БТА. 

"Целта е бъде опазена границата, но не с цената на личния живот и тормоза върху стотици служители на МВР, което остава незабелязано", допълни той.

"Това, което се случва по пътищата, е проекция на десетки години, през които българските граждани са загубили респект към правото и институциите, към закона, един към друг. Пренесено на пътищата, това коства човешки животи и ние сме длъжни да го спрем", посочи вътрешният министър и каза, че ще се работи за трайно решаване на проблема.

"Има хора, които се чувстват извън закона. Нашата задача ще бъдем да им покажем, че те не могат, не трябва и няма да бъдат извън и над закона. В следващите дни и месеци ще работим основно върху това, По този начин хората ще усетят, че МВР може да осигури реда и законността, спокойствието по места, което отдавна го няма. На много места има хора, които са взели закона в свои ръце, нашата задача е да си го върнем и това ще стане незабавно", посочи още Демерджиев.

"Друга задача на МВР е да пази децата на България от всякакви неща, които се "промъкват", влизат в училищата - наркотици и други вредни вещества", каза вътрешният министър.