Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

🚩Непослушницата

Не знам защо не се обръща подобаващо внимание на Корнелия Нинова. Жената, която дойде на кон, „сри се“ и отказа да си тръгне.

Години наред се държи на върха на зрителските рейтинги с претенцията, че напипва най-вярно пулса на широките народни маси. Просълзява аудиторията с необяснимата си увереност, че може като Атила да премаже партийните си врагове и да надхитри всички тарикати. По ирония на съдбата и тя като Луна от всяка битка излиза бита, но озарена от святата си кауза за нищо на света да не подава оставка.

Заради противоречивата си същност често се сблъсква с когнитивния дисонанс на собствените си „разумни решения“, но остава оптимист, дори за миг не губи концентрация.

🔴 Как само заклейми ИТН, че са свалили правителството, след като месеци по-рано самата тя постави под заплаха стабилността на кабинета, рекетирайки Промяната за изпращането на оръжия на Украйна. После с Мефистофелска усмивка се кълнеше, че и един патрон не отива на фронта, докато всъщност продаваше оръжия на украинците чрез посредници, с което вдигаше държавния износ до невиждани нива. Красотата на този план е в ловкото съчетаване на две несъчетаеми неща – задоволяване на общия правителствен интерес и въвеждане на социалистическия електорат в заблуждение.

А колко рязка ѝ беше амнезията, след като се разграничи от Бойко Рашков в началото на управленския си мандат, а в края го желаеше с цялото си сърце за шеф на новата Държавна сигурност.

🔴 Други на мястото на Нинова биха се изчервили от обида, а тя остана все така щастлива, след като верните ѝ партньори от Промяната публично я поправиха насред предизборната кампания, че не тя, а те са вдигнали пенсиите. Нарекоха я „лъжкиня“, но вроденото ѝ дебелокожие я изцери.

Не може днес с лека ръка да отворим нова страница и да оставим без фанфари последните върхови постижения на тази велика екзекуторка на социализма.

Отказвайки да бъде разпитана от прокуратурата, Корнелия Нинова се провиква:

📍„Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това е задвижено в рамките на месец.“📍

От нейните уста в божиите уши, радват се масите. Щом за закрилника на социално слабите и онеправданите съдебната власт няма стойност, над нас е само небе!

🔴 Нима не сме свидетели на рядък пример за лидер, осъзнаващ своята политическа отговорност, поставил стабилността на държавата над всичко?

Нима не е тази жена олицетворение на правовата държава?

Оттук нататък всеки гамен ще учи наизуст въздействащия ѝ монолог, за да го рецитира с гордост пред органите на реда, когато го хванат:

📍„Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева от пенсиите, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с вътрешните проблеми на БСП?”📍

🔴 Няма обяснение защо под ръководството на тази вдъхновяваща личност социалистите събраха едва 9 процента и малко, избирателите сигурно са слепи.

Отказът ѝ да подкрепи резолюция на ПЕС би трябвало да се аплодира бурно със ставане на крака, като се вземе предвид и без това пълната международна изолация на БСП. Само чрез ПЕС и малцината си евродепутати Столетницата има излаз на полето на голямата политика, но Нинова пет пари не дава за подобни ресурси. Смело им тегли шута, а може и телефона да им изтрие! Като гаражен художник, който нехае за световното изкуство, защото му стига, че продава в квартала.

📍„Ние сме непослушната и неудобната партия. Не се подчиняваме и не козируваме на чужди решения.“📍

🔴 OMG! Европейските социалисти искат да накажат Русия, но не и Корнелия. Ако ще марсианците да дойдат и да посочат Путин като агресор, тя ще бъде зад него и ще пресмята какво още ѝ е отнела демокрацията.

Верно, че приемането на Истанбулската конвенция е невъзможно за преглъщане в България, но Нинова дори няма да направи опит за постигане на компромис с ПЕС. Никак не я влекат трудните политически казуси, предпочита гламурните изпълнения. Огън, ако трябва ще гълта, но срещу Русия няма да тръгне.🇷🇺

🔴 Днес Корнелия и социалистите в Брюксел се разминават от далеч, като кораби в морето. Дори бащата на историята Херодот би се заинтригувал от тази необяснима аномалия в иначе логичния ход на времето.

Непослушна и неудобна, непоклатима като паметника на Съветската армия, останала с едва 233 хиляди избиратели, изгубила всичките си лостове за влияние, нехаеща за професионалното си и лично достойнство, паднала на последния вот от ГЕРБ дори в родното си село Крушовица - тя няма да се предаде.

🥂 За непослушницата – наздраве, другари!

От фейсбук