Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер Кадър: БНТ
Даниел Лорер Кадър: БНТ
  • Когато Радев застана с българския народ и подкрепи протестите, той беше подкрепен и от нас. За съжаление, той промени посоката си, заяви бившият министър на иновациите

"Аз бих разширил темата към ГЕРБ и ДПС. Работата ни с тях се възпрепятства по една причина - те двете са асоциация на затъването на България в последните години. Докато няма промяна в ръководството им, те са извън възможностите ни за коалиция. ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало на преговори", това заяви по БНТ Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" по повод преговорите, които очакват партиите след изборите на 2 октомври. 

Според финалното преброяване на протоколите "Промяната" завършва на второ място с 20,20% от гласовете.

Лорер заяви, че ГЕРБ трябва да поемат политическа отговорност и да положат всички усилия да направят стабилно управление. 

"Най-доброто решение беше да откажем коалиция с ДБ, според информацията, която имахме тогава. Гледането назад никога не е продуктивно". 

"Основният негатив, който ние понасяме като управляващи, е че управлявахме в една тройна криза. Инфлация, война и пандемия. Нашата кампания трябваше да се фокусира върху един от основните страхове на хората - инфлацията", така Лорер коментира управлението на "Продължаваме промяната". 

"Кабинетът "Радев" изпълнява политика различна от нашата. Когато президентът Радев застана с българския народ и подкрепи протестите, той беше подкрепен и от нас. За съжаление, той промени посоката си", каза още той.