Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

"С ГЕРБ и ДПС имаме фундаментални различия за това как трябва да се промени България. Всяка промяна в позицията ни ще е предателство към избирателите, които ни подкрепиха. Ще се борим срещу техния модел. Няма как да кажем, че Делян Пеевски не е проблем и ще седнем да преговаряме с него. Ще бъдем конструктивна опозиция с важна роля в парламента", каза Кирил Петков в сутрешния блок на БНТ.

Лидерът на "Продължаваме промяната" не изключва правителство на двете партии с подкрепа от "Възраждане". 

"ГЕРБ вече го направиха с "Атака". Има много варианти в резултатите", каза Петков. Той коментира и хипотезата ПП и ДБ да слеят парламентарните си групи, за да вземат първи проучвателния мандат. 

"Вярваме, че вотът на хората трябва да бъде уважаван. С тях имаме общи виждания и ще защитаваме тезите за антикорупция и членството на България в ЕС. Ние сме в центъра и сме за по-големи социални плащания към пенсионерите и младите хора. Но за борбата с корупцията и реформата в съдебната система сме на едно мнение с ДБ. В дългосрочен план ще успеем", вярва Кирил Петков. Според него е задължително първата политическа сила ГЕРБ да направи правителство, за да носи отговорност.

"Ние го направихме и не беше лесно. Ще бъдем конструктивна опозиция. Ще реагираме, ако видим обръчи от фирми около ГЕРБ и ДПС при обществените поръчки. Ще ги следим внимателно", каза Петков. По думите му "Продължаваме промяната" ще работи за България както на централно, така и на местно ниво. 

"Тук сме с кауза. Резултатът от над 20% ни дава огромна сила. Ние сме организация на 1 г.", посочи той.