Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков Кадър: NOVA
Кирил Петков Кадър: NOVA

Венко Сабрутев не можа да отиде по лични причини, каза той.

"Това, което се случи вчера беше лидерски дебат. За този дебат първо бяха отказали всички лидери, доколкото се беше разбрало. После, в деня се оказа, че всяка партия все пак ще изпрати някой. И когато в нашия случай, по лични причини, Венко Сабрутев не можа да дойде и понеже тук не става дума за някакво надиграване между партиите, а за комуникиране пред хората какви са политиките след 2 октомври. Няма по-отговорна позиция според мен, освен аз като лидер да отида и да кажа нашите политики", това коментира Кирил Петков, по повод вчерашната си неочаквана поява по време на дебата по bTV. 

 "Интересното беше, че Томислав Дончев също се появи така. Оказа се, че по много от темите те много трудно могат да влязат в директен дебат. Ако говорим за пенсиите - те оставиха пенсиите на 300 лева след 12 години управление, а ние ги качихме на 467. Капитан Андреево пък 12 години беше управлявано от ГЕРБ с мафиотска структура, която е на границата.  Аз и сега каня. Ако иска г-н Борисов да дойде на реален дебат - ние го каним от един месец. Защото хората имат право да знаят", добави той пред NOVA.

"Ако правилата означават да се скриеш и да не се появиш, защото те е страх да застанеш зад политиките, с които искаш да водиш българския народ. Ако си лидер и те е страх да се появиш на едно интервю. В такъв смисъл - да, сменяме правилата. Правилата са, че лидерите трябва да застават зад политиките си. Да, не ни е страх. Да, не разчитаме само на PR стратегии, а заставаме с лицето си зад нашите политики за България", това е неговото мнение.